24-годишен младеж е задържан вчера от кюстендилски криминалисти за притежание на наркотично вещество. Проверката те извършили на ул. „Медковец“, от младежа са иззети 2 опаковки хероин. Видът на наркотичното вещество е установен с полеви наркотест. По случая е започнато досъдебно производство в РУ Кюстендил.

Бързо полицейско производство е започнато вчера в РУ Кюстендил за извършена кражба от търговски обект. 45-годишният мъж, който опитал да излезе от магазина без да плати кутия шоколадови бонбони и дезодорант, е установен от служител на търговския обект. За случая е уведомен дежурен прокурор.

18 пожара са гасили вчера екипи на РСПБЗН в Кюстендилска област. 16 от тях са причинени поради небрежност. 4 пожара са нанесли материални загуби. Пожарът в къща в Дупница е причинен поради неправилно ползване на отоплителни уреди. Изгорели са дограма, покъщнина, черна, бяла и компютърна техника. Няма пострадали хора.

Пожарът в гараж в жк „Бистрица“ в Дупница е причинен поради небрежност при боравене с открит огън. Изгорели са бяла, черна, компютърна техника, домакинско имущество, 10 народни носии.

Пожарът в с. Мламолово е причинен при извършване на огневи работи в павилион, изгорели са 10 кв. м покривна конструкция.

Пожарът в с. Багренци е причинен поради небрежност при боравене с открит огън в полето под краварника, развил се е върху голяма площ, гасен е от 4 противопожарни екипа на РСПБЗН – Кюстендил, унищожени са 2 фургона.