В края на миналата седмица кюстендилски полицаи са установили и задържали 6-ма младежи за притежание на наркотични вещества. Двама от тях – на 28 и 22 години, са проверени вчера в центъра на Кюстендил, от тях са иззети 2 опаковки с амфетамин; при извършена проверка на л.а. „Ауди“, управляван от 22 годишен младеж, служителите установили, че водачът е употребил наркотично вещество и държи у себе си опаковка кокаин, от 18-годишната пътничка е иззета опаковка канабис, проверката е извършена в района на с. Багренци; по същото време е извършена проверка и на л.а. „Мазда“, 18-годишният водач е управлявал след употреба на наркотично вещество, държал е у себе си опаковка канабис, а от 17-годишния пътник са иззети опаковка канабис и опаковка кокаин. Видът на наркотичните вещества са установени чрез полеви наркотест. Всички са задържани за по 24 часа в ареста на РУ Кюстендил. По случаите са започнати досъдебни производства, уведомен е дежурен прокурор.

Бързо полицейско производство е започнато в РУ Дупница в края на миналата седмица срещу 33-годишен водач на л.а. „Форд“ за управление след употреба на алкохол. Дрегерът е отчел резултат 2.19 промила. Пътните полицаи извършили проверката в с. Яхиново. За случая е уведомен дежурен прокурор.

Бързо полицейско производство е започнато в РУ Рила срещу 16-годишен младеж за управление на нерегистриран мотопед, а водачът е неправоспособен. Проверката е извършена в гр. Кочериново. За случая е уведомен дежурен прокурор.

Вчера в РУ Кюстендил е заявена кражба на цигари, алкохол и 520 лв. от търговски обект в с. Слокощица. Местопроизшествието е обслужено от дежурна полицейска група, по случая е започнато досъдебно производство.

20 пожара са гасили екипи на районните служби ПБЗН в края на миналата седмица в Кюстендилска област. Повечето са причинени поради небрежност. 2 от пожарите са нанесли щети. В събота в с. Горна Брестница пожар е унищожил 3 дка овощна градина, противопожарният екип е спасил от опожаряване 8 дка овошки.

Вчера пожар в землището на с. Горна Гращица е унищожил 3 дка черешови насаждения, спасени са 5 дка, причините за този пожар са в процес на установяване от РУ Кюстендил.