Вчера кюстендилски полицаи са установили извършителка на кражба на мобилен телефон от къща в кв. „Колуша“ в града. Кражбата е била извършена в края на декември миналата година, в резултат на осъществените издирвателни действия служителите стигнали до извършителката – тя е 29-годишна софиянка, телефонът е иззет, работата по образуваната в РУ Кюстендил преписка по случая продължава.

Вчера кюстендилски полицаи са установили извършителя на кражба на 2 мобилни телефона от къща в кв. „Изток“, той е 43-годишен кюстендилец, телефоните са иззети. Работата по образуваната преписка продължава РУ Кюстендил.

Вчера в РУ Кюстендил са започнати 2 досъдебни производства за престъпления, свързани с наркотични вещества –при извършени обиски в 2 къщи в града са иззети опаковки с канабис. Общото количество е 49 грама. Видът на наркотичното вещество е установен с полеви наркотест, притежателите на наркотичните вещества са на 17 и 18 години. По случаите са започнати досъдебни производства в РУ Кюстендил.

Вчера в РУ Кюстендил, е подаден сигнал от жители на с. Соволяно, че на различни места в селото има трупове на 7 кучета и 1 котка, предполагат, че са отровени. Дежурна следствено-оперативна група е извършила оглед на място. Започнато е досъдебно производство по случая, уведомен е дежурен прокурор.

4 пожара са гасили вчера екипи на РСПБЗН в Кюстендилска област, 1 от тях е нанесъл щети – изгорял е двигателен отсек на л.а. „Форд“, причина за пожара е техническа неизправност, възникнал е в Кюстендил.

Вчера екипи на РСПБЗН – Кюстендил, са оказали техническа помощ на ЦСМП, за да помогнат на пациенти в селата Гърляно и Гирчевци.