Вчера при извършване на проверка на л.а. „Хюндай“ кюстендилски полицаи са установили, че водачът – 20-годишен мъж, управлява след употреба на алкохол и наркотични вещества, дрегерът е отчел резултат 2.02 промила алкохол в издишания въздух, а тестът за употреба на наркотици е реагирал на амфетамин. При претърсването на автомобила са открити и 2 опаковки с бяло вещество, при направения полеви наркотест е реагирало на амфетамин. Водачът и 28-годишният му спътник са задържани с полицейска заповед. Започнати си досъдебни производства по случая в РУ Кюстендил, уведомен е дежурен прокурор.

Вчера при извършена проверка от пътни полицаи на л.а. „Пежо“ е установено, че водачът управлява след употреба на наркотично вещество. Тестът е реагирал на кокаин. Водачът – 33-годишен кюстендилец, е задържан за 24 ч. По случая е започнато бързо полицейско производство в РУ Кюстендил.

Вчера в РУ Дупница е заявена кражба на дамска чанта с пари и документи и лични вещи от жилище в града. По случая е започнато досъдебно производство, уведомен е дежурен прокурор.

Снощи при пожар в къща в с. Мурсалево е изгоряла покъщнина, ел. табло опушени са стени. Пожарът е угасен от екип на РСПБЗН – Рила, няма пострадали хора, спасена е сградата. Пожарът е причинен от късо съединение.