26-годишен мъж и 21-годишна жена са задържали кюстендилски полицаи в края в събота за притежание на наркотични вещества. Служителите извършили проверката в кв. „Герена“, у младите хора е открита черна найлонова чанта с канабис. Видът на наркотичното вещество е установен с полеви наркотест. Двамата са задържани в ареста на РУ Кюстендил за 24 часа. По случая е започнато досъдебно производство, уведомен е дежурен прокурор.

Масово сбиване е възникнало през нощта на 15 декември пред дискотека в Кюстендил. Сигналът в полицията е постъпил в 2.14 ч.

Полицейският екип е установил на място 6-ма мъже, трима от тях са задържани с полицейска заповед в ареста на РУ Кюстендил за 24 ч. Участниците в инцидента са на възраст от 20 до 39 години. Повечето от тях са известни на полицията с противозаконни деяния. Двама са настанени в кюстендилската болница с порезни наранявания. По случая е започнато досъдебно производство в РУ Кюстендил, уведомен е дежурен прокурор.

В петък в Сапарева баня е възникнало ПТП между л.а. БМВ и л.а. „Мицубиши“, водачът на БМВ-то е отнел предимство на другия водач при маневра обратен завой на ул. „Германения“. С комоцио е настанен в дупнишка болница. По случая е започнато досъдебно производство в РУ Дупница.

3 пожара с материални загуби са гасили екипи на РСПБЗН в Кюстендилско в края на миналата седмица. В Кюстендил небрежно боравене с открит огън е причина за пожар в частен имот, изгорели са моторен трион, сенокосачка и велосипед; в Дупница вчера призори е възникнал пожар в апартамент. 86-годишният собственик е настанен в дупнишка болница с леки изгаряния и обгазяване. Изгоряло е домакинско имущество. Пожарът е тръгнал от печка на твърдо гориво; пожарът в с. Тополница е възникнал снощи – малко преди 19.00 ч.Унищожени са 120 кв.м покривна конструкция, 2 етажа от къщата, мебели, бяла, черна и компютърна техника, мотоциклет. Пожарът е гасен от 2 противопожарни екипа на РСПБЗН – Дупница, спасени са 2 пристройки и навес. Няма пострадали хора.