Вчера пътни полицаи при проверка на автобус „Мерцедес“ със софийска регистрация са установили, че 36-годишният водач управлява след употреба на упойващи средства. Тестът е направен с техническо средство, водачът е отказал да му бъде взета кръв за анализ. Проверката е извършена на ГП Е 79 – в близост до разклона за Кочериново. Пътниците са били ученици, пътуващи на екскурзия до Банско. Фирмата, собственик на автобуса, е изпратила друг шофьор и децата са продължили пътуването по маршрут, не са бедствали. По случая е започнато досъдебно производство в РУ Рила, уведомен е дежурен прокурор от РП Дупница.

През изминалата нощ – около 3.00 ч., е пострадала 37-годишна жена – водач на л.а. „Тойота“. Тя пътувала от Бобошево към Благоевград, при включването в АМ „Струма“ се е ударила в товарен автомобил. Пострадалата е настанена в дупнишка болница за лечение. Причините за произшествието изяснява РУ Дупница.

Тази нощ при пожар във фирмен обект в Дупница са изгорели 3 автовоза.Пожарът е угасен от 2 противопожарни екипа на РСПБЗН – Дупница. Спасени от огъня са 2 товарни автомобила и 6 леки, паркирани наблизо. Причините за възникването на пожара се изясняват от РУ Дупница.