За времето от 22 до 26 декември на територията на Кюстендилска област са започнати 3 бързи полицейски производства за управление на МПС след употреба на алкохол и наркотични вещества. Двама от водачите са установени от кюстендилски пътни полицаи, един – от дупнишки. Тестовете са направени с технически средства.

Заявени са 4 извършени кражби – от търговски обект в Бобов дол са откраднати мобилни телефони, от частни имоти в Кюстендил и Дупница са откраднати пари, документи, техника. Местопроизшествията са обслужени от дежурни полицейски групи, започнати са досъдебни производства в РУ Бобов дол, РУ Дупница и РУ Кюстендил.

Снощи малко след 21.00 ч е постъпил сигнал в полицията в Дупница, че 42-годишен мъж от с. Самораново е напуснал дома си в късния следобед, тръгнал е в посока хижа „Отовица“ и няма връзка с него. При последвалите издирвателни действия трупът е открит в пропаст, водеща към коритото на река Отовица, закаран е за аутопсия в кюстендилската болница. По случая е започнато досъдебно производство.

През празничните дни екипи на РСПБЗН са гасили 3 пожара с материални загуби в Кюстендилско. Самозапалване в комин е причинило пожар в къща в с. Бабино, унищожени са 2 кв. покривна конструкция; пожарът в къща в Кюстендил е причинен от късо съединение, изгорели са кухненски уреди и дограма, в апартамент в Кюстендил е изгоряла мазилка на комин след самозапалване. Няма пострадали хора.