Вчера в полицията в Кюстендил е постъпил сигнал чрез телефон 112 за поставено взривно устройство в сградата на Районния съд в Кюстендил, при извършения оглед на място взривно устройство полицаите не са открили, не се е наложило евакуиране на служители и граждани от сградата. По време на проведените издирвателни действия са задържани двама мъже, заподозрени в осъществяването на злоумишленото телефонно обаждане. Единият е 49-годишен дупничанин, другият е на 48-годишен мъж от с. Дяково. По случая е започнато досъдебно производство в РУ Кюстендил, уведомен е дежурен прокурор.

Вчера е постъпил сигнал в полицията в Дупница от собственичка на къща в гр. Сапарева баня, че по време на почистване в таванско помещение е намерена ръчна граната. Специализиран екип от столицата е иззел нападателната граната за експертиза в СОБТ – МВР. По случая е започнато досъдебно производство в РУ Дупница, уведомен е дежурен прокурор.

26-годишен мъж са задържали вчера кюстендилски полицаи, той е установен да управлява нерегистриран мотоциклет след употреба на наркотични вещества.Пътните полицаи извършили проверката на ул. „Николичевски път“ в Кюстендил, тестът е направен с техническо средство. По случая е започнато досъдебно производство в РУ Кюстендил, уведомен е дежурен прокурор.

Досъдебно производство е започнато вчера в РУ Кюстендил срещу 25-годишен водач на лек автомобил, управлявал след употреба на наркотични вещества, проверката е извършена в кв. „Изток“ с техническо средство. За случая е уведомен дежурен прокурор.

Бързо полицейско производство е започнато в РУ Кюстендил срещу 60-годишен водач на л.а. „Фолксваген“, управлявал след употреба на алкохол. Пътните полицаи извършили проверката в с. Лозно, дрегерът е отчел резултат 1.42 промила. Водачът е задържан за 24 часа в ареста на РУ Кюстендил, уведомен е дежурен прокурор.

Вчера пътни полицаи от Бобов дол са установили 31-годишен водач на л.а. „Мицубиши“ да управлява след употреба на наркотични вещества. Проверката е извършена с техническо средство на ул. „Г.Димитров“ в града. По случая е започнато бързо полицейско производство в РУ Бобов дол, водачът е задържан за 24 часа, уведомен е дежурен прокурор.

4 пожара са гасили вчера екипи на РСПБЗН в Кюстендилска област, 1 от тях е нанесъл щети – изгорели са 3 дка овощна градина и външна тоалетна в имот в с. Пиперков чифлик. Няма пострадали хора, причините за възникването на пожара изяснява РУ Кюстендил.