В края на миналата седмица пред дискотека в Кюстендил е възникнал побой между клиенти. При пристигането на полицейския екип нападателите се разбягали, след кратко преследване 2-ма са задържани , 3-ма са с разкъсно-контузни наранявания в областта на главата, оказана им е помощ в ЦСМП.Служители на РУ Кюстендил са установили и другите участници в нападението, жители на кв. „Изток“. Участниците в инцидента са известни на полицията с противозаконни деяния. По случая е започнато досъдебно производство в РУ Кюстендил за едро хулиганство. Уведомен е дежурен прокурор.

16-годишен младеж е задържан вчера от кюстендилски полицаи за притежание на наркотично вещество. При извършена проверка – в района на пазара, служителите на реда открили и иззели от него 11.59 г канабис. Видът на наркотичното вещество е установен с полеви наркотест. По случая е започнато досъдебно производство в РУ Кюстендил, уведомен е дежурен прокурор.

6 бързи полицейски производства са образувани в края на миналата седмица срещу водачи на МПС – 3-ма от тях са управлявали след употреба на упойващи вещества, задържани са за по 24 ч./2-ма в РУ Кюстендил и 1 в РУ Дупница/, 2-ма са управлявали с изтекъл срок на регистрационните табели на автомобилите, 1 е управлявал автомобила си с регистрационни табели, издадени за друго МПС - установени са от дупнишки пътни полицаи..

Вчера по време на футболна среща между отборите на Рила и гостуващ отбор от Дупница е възникнало напрежение на стадиона в Рила. Един от играчите на отбора домакин е ударил съдията, бил несъгласен с осъдено решение. Полицейските екипи, охраняващи срещата, са предотвратили масово сбиване, гостуващият отбор и съдията са напуснали безпрепятствено стадиона. Футболната среща не е доиграна. По случая работи РУ Рила.

13 пожара са гасили екипи на РСПБЗН в Кюстендилска област през почивните дни, 1 е нанесъл материални загуби. Пожарът в с. Долно село е причинен поради небрежност, изгорели са покривна конструкция на къща, междуетажна преграда, 2 стаи, домакинство и 5 дка иглолистна гора. Пожарът е гасен от 2 екипа на РСПБЗН – Кюстендил, спасени са 30 кв.м покривна конструкция и животни, няма пострадали хора.