В края на миналата седмица служители на РУ Кюстендил са задържали двама 22-годишни младежи за притежание на наркотични вещества, от тях е иззета опаковка с канабис. Видът на наркотичното вещество е установен с полеви наркотест. Двамата младежи са проверени в двора на училище в града. В центъра на Кюстендил е задържан непълнолетен младеж с 8 опаковки канабис, на ул. „Бенковски“ в града служителите на реда са задържали 28-годишен мъж от с. Слокощица, от него е иззета опаковка канабис. Видът на наркотичното вещество е установен с полеви наркотест. По случаите са започнати досъдебни производства, уведомен е дежурен прокурор.

В края на миналата седмица в с. Стоб 39-годишен мъж от Благоевград с автомобила си е попречил на движението на автобус с пътници, пътуващ по линията София -Рила . Принудил е водача на автобуса да спре, нанесъл му е удари с юмрук и нож. Пострадалият е обслужен от ЦСМП Благоевград и освободен, 39-годишният мъж е задържан с полицейска заповед за 24 часа. Уведомен е дежурен прокурор, по случая е започнато досъдебно производство в РУ Рила.

В края на миналата седмица в РУ Дупница са започнати 2 бързи полицейски производства срещу водач на нерегистрирани МПС.

В РУ Кюстендил е започнато бързо полицейско производство срещу 62-годишен водач на автомобил за управление след употреба на алкохол. Проверката е извършена в с. Трекляно, дрегерът е отчел резултат 1.79 промила алкохол в издишания въздух.

Вчера в с. Раненци е възникнало ПТП между трактор и л.а. „Шкода“, пострадало е 2-годишно дете, пътуващо в лекия автомобил. На детето е оказана медицинска помощ от ЦСМП, по случая е започнато досъдебно производство в РУ Кюстендил, уведомен е дежурен прокурор.

В края на миналата седмица в РУ Кюстендил са заявени кражба на пикап „Мазда“, който е бил паркиран пред сградата на бившия стопански двор в с. Коняво, неправомерно иззсичане на 32 широколистни дървета от землището на с. Дождевица – общинска собственост. По случаите са започнати досъдебни производства в РУ Кюстендил, уведомен е дежурен прокурор.

В края на миналата седмица екипи на районните служби ПБЗН са гасили 7 пожара в Кюстендилска област, 4 от тях са причинени поради небрежност и материални загуби не са допуснати. При пожар,възникнал около 3.30 часа на 21 юли в къща в с. Търновлак, е загинал 66-годишният собственик. Огънят е нанесъл и материални загуби, унищожени са вторият етаж на къщата и покривната конструкция. Пожарът е гасен от 2 екипа на РСПБЗН – Кюстендил, спасен е първият етаж на къщата. Причините за възникването на пожара изяснява РУ Кюстендил.

Небрежно ползване на нагревателни уреди е причинило пожар в апартамент в Дупица на 21 юли, унищожени са бяла, черна и компютърна техника, няма пострадали хора. При пожар в землището на с. Бараково са изгорели 8 дка пшеница, пожарът е причинен поради небрежно боравене с открит огън, противопожарният екип е спасил 25 дка посеви. Пожарът е възникнал на 22 юли.

Пожарът, възникнал в сметището на с.Бараково, е възникнал на 21 юли , причинен е поради небрежност, гасили са екипи на РСПБЗН Рила, сметището е под наблюдение, няма опасност за гражданите.

На 21 юли екип на РСПБЗН Дупница е оказал техническа помощ на болница в града – отстранена е змия от двора на здравното заведение. Няма пострадали хора.