Четирима мъже с афганистански произход и водач на товарен автомобил – сръбски гражданин, са задържани от кюстендилски полицаи в края на миналата седмица. На отбивка на бензиностанция преди Кюстендил спрял за почивка сръбски товарен автомобил с влекач, който е влязъл на територията на страната ни от Турция в петък. Водачът – сръбски гражданин, чул шум в каросерията на автомобила и помолил служител на бензиностанцията да съобщи на полицията. Сигналът е подаден чрез тел. 112, пристигналите полицейски екипи на място са установили под платнището 4-ма мъже, без документи, твърдящи, че са с афганистански произход. Съобщили, че са успели да проникнат в товарния автомобил на територията на Турция, а целта им е да стигнат до Германия.На място за обслужване на произшествието е пристигнал и екип от митнически служители, установено е, че пломбата на товара не е нарушена. По случая е образувано досъдебно производство в РУ Кюстендил, уведомен е дежурен прокурор.

Бързо полицейско производство е образувано вчера в РУ Кюстендил за управление на МПС след употреба на алкохол и причиняване на ПТП. 44-годишна водачка на л.а. ДЕУ при маневра на заден ход е повредила 2 паркирани автомобила в с. Шишковци. Пристигналите на място полицаи установили, че водачката е била зад волана с 1.76 промила алкохол в издишания въздух, по автомобилите са нанесени материални щети, няма пострадали хора. Тестът за употреба на алкохол е направен с техническо средство. 44-годишната жена е задържана с полицейска заповед в ареста на РУ Кюстендил, за случая е уведомен дежурен прокурор.

Досъдебно производство е образувано в РУ Дупница в края на миналата седмица за управление на МПС след употреба на алкохол. Пътни полицаи установили при проверка на л.а. „Тойота“, че 34-годишният водач управлява с 1.75 промила алкохол в издишания въздух. Тестът е направен с техническо средство, проверката е извършена на ул. „Андон Величков“ в града, за случая е уведомен дежурен прокурор.

20-годишен водач на л.а. БМВ е задържан в края на миналата седмица от дупнишки полицаи за управление на МПС след употреба на алкохол и наркотици, проверката е извършена на ул. „Цар Освободител“ в града, тестът е направен с техническо средство, е резултатът е 1.31 промила алкохол в издишания въздух, скалата за употреба на наркотици е отчела употреба на кокаин. Бързо полицейско производство е образувано по случая, уведомен е дежурен прокурор.

44-годишен мъж е задържан вчера от служители на РУ Дупница за нанесен побой на 28-годишен мъж от с. Овчарци. По случая е образувано досъдебно производство, уведомен е дежурен прокурор.

21-годишен мъж е задържан вчера от бобовдолски полицаи за притежание на наркотично вещество. При извършена проверка служителите открили у него 2 фолиеви опаковки с марихуана, видът на наркотика е установен с полеви наркотест.По случая е образувано бързо полицейско производство в РУ Бобов дол, уведомен е дежурен прокурор.

Вчера в РУ Дупница са заявени кражби от 2 къщи в града, отнети са техника и ел. уреди. Проникването в имотите е осъществено чрез взлом. Образувано е досъдебно производство по случая.

В РУ Рила е заявена кражба на 100 литра вино и 50 лв. от къща в с. Драгодан, проникването е осъществено чрез взлом. По случая е образувано досъдебно производство.

Повреждане на чужда собственост е заявено в края на миналата седмица в РУ Дупница – повредени са врата, стъкла на 2 прозореца и на лек автомобил в честен имот в . Крайници. По случая е образувано досъдебно производство.

2 тежки ПТП са възникнали в края на миналата седмица в областта – 4 са жертвите от произшествието, възникнало вчера на пътя Дупница – Самоков между л.а. „Шкода“ и л.а. „Сеат“. На място са загубили живота си водачът на шкодата/65 г./ и пътничка/46 г./ в сеата и водачът му/47 г./. Двама от пътниците са настанени в дупнишка болница със сериозни травми, късно снощи е починала 21-годишната пациентка.Другият пострадал е в здравното заведение без опасност за живота. По случая е образувано досъдебно производство в РУ Дупница, уведомена е Окръжна прокуратура за случая.

Пътният инцидент на пътя Рила- Кочериново е възникнал на 25 март и е между л.а. „Опел“, управляван от 22-годишен мъж от Рила, и л.а. „Фолксваген“, управляван от 43-годишна жена от София. 78-годишна пътничка от фолксвагена и водачът на опела са настанени в благоевградската болница за лечение. Тестовете за употреба на алкохол на двамата водачи са отрицателни. По случая е образувано досъдебно производство в РУ Рила, уведомен е дежурен прокурор.

31 пожара са гасили екипи на РСПБЗН в областта в края на миналата седмица. Повечето от тях са причинени поради небрежно боравене с открит огън. Огънят се е развил върху площ надхвърляща 700 дка. Предотвратено е преминаването на огъня в горски масиви и земеделски насаждения.Щети е нанесъл пожарът в с. Ивановци вчера, изгорели са 3 необитаеми къщи, горели са и сухи треви. Противопожарните екипи са предотвратили преминаването на огъня в смесена гора. Спасени са 150 дка от опожаряване и 5 необитаеми къщи. Причините за този пожар изяснява РУ Кюстендил.