В края на миналата седмица кюстендилски криминалисти са задържали 50-годишен кюстендилец за извършена кражба на метални предмети от частен имот в с. Търновлак. Част от откраднатите вещи са иззети от него. По случая е образувано досъдебно производство в РУ  Кюстендил, уведомен е дежурен прокурор.

3 досъдебни производства са образувани в края на миналата седмица за управление на МПС след употреба на алкохол –  бобовдолски полицаи са установили 45-годишен водач на товарен автомобил, който е управлявал с 2.57 промила алкохол в издишания въздух, задържан е в полицейския арест за 24 ч.; дупнишки полицаи са установили 33-годишен водач на „Ланд ровър“ да управлява с 2.15 промила алкохол в издишания въздух, задържан е с полицейска заповед; през изминалата нощ кюстендилски полицаи са извършили проверка на л.а. ВАЗ, който бил без регистрационни табели, водачът е бил зад волана с 1.88 промила алкохол в издишания въздух, той е от с. Смоличано, на 18 г. е, задържан е в полицейския арест за 24 ч. Тестовете на водачите са направени с техническо средство. За случаите са уведомени дежурни прокурори.

3 извършени кражби са заявени в края на миналата седмица в РУ Кюстендил – от 2 къщи в с. Горановци са отнети водна помпа и кабели; от къща в с. Катрище са отнети 96 бутилки олио. Образувани са досъдебни производства по случаите. 

Вчера в РУ Кюстендил е заявено от собвеника на имот в с. Жиленци, че е открил край клетката му  трупа на кучето си немска овчарка. Трупът е закаран за аутопсия от ветеринарен лекар, по случая е образувано досъдебно производство.

В края на миналата седмица в РУ Дупница е заявена кражба на инструменти, електрожен, медни намотки, двигатели за мотопеди, ел.двигател за шевна машина от гараж на къща в града. По случая е образувано досъдебно производство.

В края на миналата седмица в РУ Бобов дол е образувано досъдебно производство за нерегламентирано присъединяване към електропреносната мрежа на къща в с. Мламолово.

В края на миналата седмица при ПТП в с. Пиперков чифлик е пострадала 78-годишна водачка на л.а. „Рено“ , настанена е в кюстендилската болница без опасност за живота. Пътният инцидент е възникнал между лекия автомобил и товарен автомобил  МАН, управляван от македонски гражданин. По случая е образувано досъдебно производство в РУ Кюстендил, уведомен е дежурен прокурор.

9 пожара са гасили в края на миналата седмица екипи на РСПБЗН в областта. 2 от тях са причинени поради самозапалване в комини, останалите са причинени поради небрежно боравене с открит огън. Щети е нанесъл пожарът в землището на с. Берсин, обхванал е площ от 20 дка, унищожени са 3 дка лозя и дървени оградни колове, спасена е от опожаряване сграда. 

Снощи – около 23.00 ч,  чрез тел. 112 е постъпил сигнал в РУ Дупница за извършен грабеж от двама нидерландски граждани в Сапарева баня. Последвали са незабавни издирвателни действия от полицейските служители. Установили са, че деянието е извършено в къща в с. Клисура, Самоковско. По данни на пострадалите са им отнети мобилни телефони и 400 лв., единият от пострадалите е настанен за лечение в столично здравно заведение. По случая е образувано досъдебно производство в РУ Дупница, уведомен е дежурен прокурор. Материалите по случая ще бъдат предоставени на РУ Самоков за по-нататъшни действия по компетентност.