Вчера дупнишки пътни полицаи при извършена проверка на товарен автомобил „Мерцедес“, управляван от 35-годишен благоевградчанин, установили, че водачът е зад волана без СУМПС. По случая е образувано бързо полицейско производство в РУ Дупница, уведомен е дежурен прокурор.

Вчера при извършени процесуални действия в частен имот/вила/ в землището на Дупница полицаи са открили  и иззели незаконно притежавана ловна пушка и 82 патрона. 73-годишният собственик на имота е задържан с полицейска заповед. По случая е образувано досъдебно производство в РУ Дупница, уведомен е дежурен прокурор.

Вчера в РУ Дупница е заявена кражба на 10000 лв. от товарен автомобил, който е бил паркиран в двора на фурна за хляб в с. Джерман. Дежурна полицейска група е извършила оглед на място, образувано е досъдебно производство по случая, уведомен е дежурен прокурор.

Вчера екипи на РСПБЗН са гасили 2 пожара, причинени поради небрежност, щети не са допуснати. 

В Кюстендил в апартамент е избухнала газова бутилка вчера, пострадал е 77-годишният собственик на жилището. Закаран е за лечение в столична болница с опасност за живота.  Произшествието е обслужено от екип на РСПБЗН – Кюстендил, извършен е оглед от дежурна полицейска група на РУ Кюстендил. Образувано е досъдебно производство по случая.