В края на миналата седмица в РУ Дупница е образувано бързо полицейско производство за престъпление срещу интелектуалната собственост – при проведени специализирани действия служители са установили в помещение, обособено като търговски обект, изложени за продажба 66 артикула от запазени търговски марки без разрешение на притежателя. За случая е уведомена прокуратурата.

Бързо полицейско производство е образувано в РУ Дупница за управление на МПС след употреба на алкохол. 50-годишен водач на л.а. ДЕУ е установен да управлява с 1.47 промила алкохол в издишания въздух. Проверката е извършена на ГП Е 79. Водачът е задържан с полицейска заповед. За случая е уведомена прокуратурата.

Бързо полицейско производство е образувано в РУ Дупница за незаконно притежание на газово огнестрелно оръжие. При проведени процесуални действия в къща в с. Усойка, собственост на 37-годишен местен жител,  служителите на реда са открили и иззели пистолета и пълнител бе боеприпаси. За случая е уведомена прокуратурата.

Вчера служители на РУ Кюстендил са установили и задържали 32-годишен мъж в момент на укриване на 4 алуминиеви джанти в източния край на централния гробищен парк на Кюстендил. Досъдебно производство е образувано по случая, уведомена е прокуратурата.

3 непълнолетни момчета от Кюстендил са нанесли побой на техен познат, като са му причинили средна телесна повреда. Инцидентът е възникнал в централната градска част на Кюстендил около 2.30 ч на 28 май. Пострадалият е настанен в кюстендилската болница със счупен нос. Досъдебно производство е образувано по случая, уведомена е прокуратурата.

2 пътни произшествия са възникнали в края на миналата седмица – инцидентът между л.а. БМВ, управляван от 64-годишен софиянец, и л.а. „Мерцедес“, управляван от 32-годишен кюстендилец, е възникнал на път I-6 – Брестнишки път, водачът на мерцедеса е настанен в кюстендилската болница с черепно-мозъчна травма, пробите за алкохол и наркотици на другия водач са отрицателни. По случая е образувано досъдебно производство в РУ Кюстендил, уведомен е дежурен прокурор.

Пътния инцидент, възникнал в района на пътен възел „Бобошево“ е между л.а. „Фолсваген“, управляван от 20-годишен от Бобов дол, и л.а. „Сеат“, управляван от 26-годишен водач. Пострадал е водачът на фолксвагена, настанен е в дупнишка болница за лечение. По случая е образувано досъдебно производство в РУ Дупница, уведомена е прокуратурата.

Вчера в РУ Кюстендил е заявена кражба на л.а. „Ауди“, автомобилът е бил паркиран пред дома на собственика в с. Ваксево. По данни на заявителя кражбата е извършена през нощта на 27/28 май. По случая е образувано досъдебно производство,  уведомена е прокуратурата.

В края на миналата седмица екипи на РСПБЗН са оказали техническа помощ  при обезопасяването на пътен участък поради възникнало ПТП, гасили са 1 пожар, при който не са допуснати щети, и пожар, причинен поради техническа неизправност в автовоз. Унищожени са част от ел. инсталация, гумени съединения и въздушен филтър. Няма пострадали хора.