Навигация

Криминална хроника

От пресцентъра на МВР в Кюстендил съобщават:

Междусъседски спор в с. Мало село е прераснал в сбиване между 72-годишен мъж и съседките /майка и дъщеря/ на 85 и 64 г. С полицейска заповед е задържан за изясняване на факти и обстоятелства, свързани с инцидента, 72-годишният в РУ Бобов дол, по случая е образувано досъдебно производство, уведомен е дежурен прокурор.

Вчера в РУ Кюстендил е задържан 21-годишен мъж за притежание на наркотично вещество, полицаите извършили проверката на ул. „Х.Димитър“ в града, от младия мъж е иззета опаковка с канабис, видът на наркотика е установен с полеви наркотест. По случая е образувано досъдебно производство, уведомен е дежурен прокурор.

Вчера служители на РСПБЗН са гасили пожар в пожар в землището на с. Жеравино, изгорели са необитаема къща, 2 стопански сгради, спасена е 1 сграда. Огънят се е развил върху площ от 13 дка и е засегнал широколистна гора, сухи треви и храсти. Причините се изясняват от РУ Кюстендил.

Вчера в землището на с. Ломница пожар в сухи треви и лесонепригодни площи е унищожил 5 дка самозалесила се гора. Гасили са екипи на РСПБЗН и горски служители, спасени са 50 дка гора. Причините за възникването на този пожар се изясняват от РУ Кюстендил, не се изключва умисъл.

 

Тази сутрин при ПТП е пострадал 70-годишен водач на л.а. „Сузуки“. Инцидентът е възникнал на пътя между селата Пиперков чифлик и Багренци, водачът е загубил контрол над автомобила и се е ударил в крайпътно дърво. Закаран е за лечение в кюстендилската болница. По случая е образувано досъдебно производство в РУ Кюстендил, уведомен е дежурен прокурор.

 


През изминалото денонощие са заявени 2 извършени престъпления в областта – в Кюстендил са откраднати 126 лв. от търговски обект, в Кочериново е измамен от неизвестно лице, което е монтирало на багера му климатик, несътветстващ на марката и неработещ. По случаите са образувани досъдебни производства в РУКюстендил и РУ Рила, уведомени са дежурни прокурори.

4 пожара са гасили екипи на РСПБЗН в областта през изминалото денонощие, загуби не са допуснати.

Вижте също ...

Търсене

Кюстендил Инфо - новинарски сайт, проект на Студио Видеограф