Вчера в РУ Дупница е образувани досъдебни  производства за повреждане на чужда собственост и противозаконно отнет л.а. „Москвич“. Сигналите за счупено спортно съоръжение /батут/ в центъра на с. Делян и за автомобила  са постъпили  в полицията в Дупница  в 7.30 ч, няколко часа по-късно полицаите са установили извършителите. Те са 3 непълнолетни момчета, които са гостували на роднини в селото – отнетият автомобил е открит изоставен в ливада в землището на селото, повреден е предният му капак. За случаите е  уведомен дежурен прокурор.

2 бързи полицейски производства са образувани в РУ Дупница в края на миналата седмица – за управление на автомобил след употреба на алкохол и за управление на нерегистриран мотопед. 25-годишният водач на л.а. „Роувър“ е установен в Дупница, тестът му за употреба на алкохол  е положителен – 1.94 промила алкохол в издишания въздух е отчел дрегерът; водачът на нерегистрирания мотопед е 27-годишен. Водачът на лекия автомобил е задържан с полицейска заповед, за случаите е уведомен дежурен прокурор.

3 пътни произшествия са възникнали в края на миналата седмица на територията на Кюстендилска област.

65-годишен пешеходец е бил блъснат от л.а. „Рено“, управляван от 38-годишен водач . Инцидентът е възникнал на пътя с. Ябълково –Кюстендил, пострадалият е със средна телесна повреда и без опасност за живота. Досъдебно производство е образувано по случая.

На ГП Е 79 – при разклона за с. Пиперево, 74-годишен водач на л.а. Рено е блъснал на пешеходна пътека 19-годишна пешеходка, която е настанена в дупнишка болница със счупени ребра и контузия на главата. Тестовете за употреба на алкохол и наркотици на водача на лекия автомобил са отрицателни. Досъдебно производство е образувано по случая в РУ Дупница.

19-годишна водачка на л.а. „Ауди“ е починала при ПТП, възникнало на АМ „Струма“ на 6 юли. Водачката е загубила контрол над автомобила, блъснала се е в еластична ограда и автомобилът се е преобърнал в крайпътен скат. Пътникът в автомобила е прегледан от екип на ЦСМП Рила, не е пострадал. Досъдебно производство е образувано по случая в РУ Рила, уведомен е дежурен прокурор. 

7 пожара са гасили екипи на РСПБЗН в Кюстендилска област в края на миналата седмица. Всички са причинени поради небрежност. Екипите не са допуснали щети, в землището на с. Ресилово са спасени от опожаряване 20 дка посеви.   Екипи на районните служби ПБЗН са оказали техническа помощ за обслужване на 3 произшествия.