44-годишен водач на л.а. „Тесла“ е задържан от кюстендилски полицаи за управление на МПС след употреба на алкохол. Служителите извършили проверката на ул. „Цар Освободител“ през нощта срещу събота. Тестът, направен с техническо средство, е отчел резултат 1.58 промила алкохол в издишания въздух. По случая е образувано бързо полицейско производство в РУ Кюстендил, уведомен е дежурен прокурор.

В края на миналата седмица 79-годишен дупничанин е заявил в РУ Дупница, че при почистването на таванско помещение, принадлежащо към насредствения им апартамент, е открил 10 патрона от различен калибър и 2 яйцевидни тела /взривно вещество/. Дежурна полицейска група е извършила оглед на място. Боеприпасите са иззети, назначени са експертизи. Досъдебно производство е образувано по случая, уведомен е дежурен прокурор.

Повреждане на чужда собственост е заявено в РУ Кюстендил в края на миналата седмица – счупено е странично огледало на л.а. „Пежо“, който е бил паркиран в близост до дома на собственика. Досъдебно производство е образувано по случая, уведомен е дежурен прокурор.

Двама мъже – на 41 и на 58 г, са задържани с полицейска заповед вчера в ареста на РУ Кюстендил за хулиганка проява. Сбили се на обществено място в центъра на града, държали се грубо с пристигналият на място полицейски екип, оказали съпротива при задържането. Досъдебно производство е образувано по случая, уведомен е дежурен прокурор.

В края на миналата седмица товарен автомобил, управляван от 39-годишен мъж, е блъснал на пешеходна пътека на ул. „Македония“ в Кюстендил 57-годишна жена. Пострадалата е настанена в кюстендилската болница с хематом на главата и охлузни наранявания. По случая е образувано досъдебно производство в РУ Кюстендил, уведомен е дежурен прокурор.

2 пожара са гасили екипи на РСПБЗН в края на миналата седмица, единият е нанесъл щети –изгорял е лек автомобил  „Мерцедес“ в с. Мламолово, самозапалил се е.