Бързо полицейско производство е образувано вчера в РУ Кюстендил за притежание на наркотично вещество – при извършена проверка на 17-годишен младеж полицаите са открили у него 2 сгъвки хероин, проверката полицаите извършили на ул. „Любимец“ в града, видът на наркотика е установен с полеви наркотест.  За случая е уведомен дежурен прокурор.

Бързо полицейско производство е образувано вчера в РУ Кюстендил за управление на МПС след употреба на наркотично вещество – 40-годишният водач на л.а. „Мерцедес“ е проверен от служителите на реда на ул. „Ст. Манов“ в града, тестът е направен с техническо средство. Водачът е отказал да му бъде взета кръв за анализ. За случая е уведомен дежурен прокурор.

Бързо полицейско производство е образувано в РУ Кюстендил вчера за повреждане на чужда собственост – 26-годишен мъж е счупил прозорец  на жилищна сграда в кв. „Запад“. За случая е уведомен дежурен прокурор.

39-годишен неправоспособен водач на л.а. „Дайхатсу“ е задържан вчера от бобовдолски полицаи. Служителите извършили проверката в района на с. Мламолово, водачът бил във видимо нетрезво състояние, при направения му тест техническото средство е отчело резултат 2.74  промила алкохол в издишания въздух. Водачът е отказал да му бъде взета кръв за анализ. Бързо полицейско производство е образувано по случая в РУ Бобов дол, уведомен е дежурен прокурор.

Вчера 26-годишна водачка на лек автомобил „Фолксваген“  е задържана от дупнишки полицаи за притежание на наркотично вещество. Полицаите извършили проверката на ГП Е 79, от водачката е иззето бяло вещество, което е реагирало на амфетамин/4.80 г/ при направения полеви наркотест. По случая е образувано досъдебно производство в РУ Дупница, уведомен е дежурен прокурор.

38-годишен дупничанин е задържан с полицейска заповед за причиняване на телесна повреда по хулигански подбуди. Нанесъл юмрючен удар в областта на главата на 67-годишна жена на централния площад в Дупница. На пострадалата е оказана помощ, с разкъсно-контузна рана на устата е. По случая е образувано досъдебно производство в РУ Дупница, уведомен е дежурен прокурор.

85-годишна пешеходка е пострадала вчера в Дупница при пътно произшествие. Жената е била блъсната при маневра на заден ход от т.а. „Рено“, оказана й е медицинска помощ. Със счупен крак е. Тестът на водача за употреба на алкохол е отрицателен. По случая е образувано досъдебно производство в РУ Дупница, уведомен е дежурен прокурор.

6 пожара са гасили вчера екипи на РСПБЗН в Кюстендилска област, щети не са допуснати. Обслужени са 3 сигнала за оказване на помощ –отстранени са паднало дърво в района на болницата в Кюстендил, отстраняване на паднал клон върху автомобил в с. Пастух, отстраняване на надвиснала ламарина от покрив на жилищна сграда. Няма пострадали хора.