Вчера дупнишки полицаи са задържали 24-годишен мъж в с. Ресилово за притежание на наркотично вещество. Проверката е извършена в двора на бившото училище, откритото и иззето съдържание на опаковката е реагирало на канабис при направения полеви наркотест. По случая е образувано бързо полицейско производство в РУ Дупница, уведомен е дежурен прокурор.

Вчера в РУ Кюстендил са  заявени повреждане на чужда собственост и кражба от къща. В Кюстендил са повредени са 4 гуми на л.а. „Фолксваген“, който е бил на паркинг на ул. „Цар Освободител“ , в с. Слокощица е извършена кражба на пари, проникването е осъществено чрез взлом. Местопроизшествията са обслужени от дежурна полицейска група, образувани са досъдебни производства по случаите, уведомена е прокуратурата.

Вчера екипи на РСПБЗН са оказали техническа помощ по отстраняването на паднали дървета и ламарина от покрив на жилищна сграда в резултат на силния вятър. Гасили са 5 пожара, един от тях е нанесъл щети. Малко преди 15.30 ч е постъпил сигналът в РСПБЗН – Дупница, че гори пекарна вграда. 2 екипа са гасили, унищожени са фритюрници, професионални печки, вентилация, машина за кашкавал, хладилна витрина, втасалник. Опушени са 100 кв. м стени. Екипите са спасили от унищожение сградата и помещение за клиенти. Причина за възникването на пожара е късо съединение.