Лек автомобил „Тойота“/хибрид/, разфасован на части, е открит в автоморга в с. Големо село вчера при проведена специализирана операция. Операцията е осъществена от служители на ОДМВР, РУ Бобов дол, ГДНП. Лекият автомобил е бил откраднат през месец януари от територията на РУ Самоков, собственост е на македонска гражданка. 46-годишният управител на автоморгата е задържан с полицейска заповед в РУ Бобов дол. Той е попадал в полезрението на полицията и при разследването на други противозаконни деяния.  По случая е образувано досъдебно производство в РУ Бобов дол, уведомен е дежурен прокурор.

Вчера при извършени процесуални действия в жилище, обитавано от 21-годишен мъж, в с. Слокощица криминалисти от РУ Кюстендил са открили и иззели 14 грама канабис, видът на наркотика е установен с полеви наркотест. Обитателят на жилището е задържан с полицейска заповед в ареста на РУ Кюстендил. По случая е образувано досъдебно производство, уведомен е дежурен прокурор.

Бързо полицейско производство е образувано вчера в РУ Кюстендил за управление на нерегистрирано МПС. Мотоциклетът, управляван от 17-годишен водач, е установен при проверка в с. Багренци. Уведомен е дежурен прокурор.

Снощи 20-годишна водачка на л.а. „Алфа“ при движение с несъобразена скорост е загубила контрол над автомобила и на кръстовището, образувано от улиците „Н.Малашевски“ и „Ст. Караджа“ в Дупница,  е паднала от мост. В резултат на произшествието водачката и двамата и спътници са с комоцио, настанени са в дупнишка болница без опасност за живота. Тестът на водачката за употреба на алкохол е отрицателен, взета й е кръв за анализ за наличие на наркотично вещество. Досъдебно производство е образувано по случая, уведомен е дежурен прокурор.

Вчера в РУ Кюстендил е образувано досъдебно производство за повреждане на чужда собственост – счупено е предно панорамно стъкло и е повреден таван на л.а. „Фиат“, който е бил паркиран на ул. „Х.Димитър“ в Кюстендил. Уведомена е прокуратурата.

2 пожара са гасили вчера екипи на РСПБЗН в областта, щети не са допуснати.