В края на миналата седмица кюстендилски криминалисти са задържали 27-годишен кюстендилец за притежание на наркотично вещество.  По време на проведена специализирана операция за противодействие на престъпленията, свързани с наркотици, 27-годишният е проверен в с. Граница, в автомобила му е открита опаковка канабис, видът на наркотика е установен с полеви наркотест.Младият мъж е задържан с полицейска заповед в ареста на РУ Кюстендил, бързо полицейско производство е образувано по случая. Уведомен е дежурен прокурор.

36-годишен жител на с. Бистрица е задържан в полицейския арест в Дупница за непристойъни прояви и хулиганско поведение. В края на миналата седмица той се е държал грубо с екип на ЦСМП в Дупница, проявил е физическа и вербална агресия към тях, нанесъл удар в лицето на водача на линейката.Бързо полицейско производство е образувано по случая в РУ Дупница, уведомен е дежурен прокурор.

22-годишен мъж е задържан в края на миналата седмица за извършена кражба на пари от магазин в Кюстендил. След заявяването на деянието в полицията служителите предприели незабавни издирвателни действия, установено е, че проникването в обекта е осъществено чрез взломяване на входната врата. По данни на заявителя са отнети 100 лв. Извършителят е задържан с полицейска заповед. Бързо полицейско производство е образувано по случая в РУ Кюстендил, уведомен е дежурен прокурор.

Кражба на земеделска продукция е заявена в края на миналата седмица в РУ Бобов дол – ожъната е реколтата от 14 имота  в землището на гр. Бобов дол на производител на слънчоглед и царевица. Досъдебно производство е образувано по случая, уведомена е прокуратурата.

В края на миналата седмица в РУ Кюстендил е заявена кражба на тонколона от каравана, която е била паркирана в землището на с. Слокощица. Проникването е осъществено чрез взломяване на прозорец. Досъдебно производство е образувано по случая, уведомена е прокуратурата.

16 пожара са гасили екипи на районните служби ПБЗН в края на миналата седмица в областта. Щети не са допуснати. Всички пожари са причинени поради небрежност.