В края на миналата седмица автопатрулни полицаи от Кюстендил са установили и задържали 43-годишен местен жител с 4 откраднати електромера от табло на завод в града. По случая е образувано досъдебно производство, уведомен е дежурен прокурор.

В края на миналата седмица дупнишки полицаи са задържали 40-годишен водач на л.а. „Мазда“. Той е управлявал автомобила след употреба на алкохол. Дрегерът е отчел резултат 1.24 промила алкохол в издишания въздух. Проверката е извършена по ул. „Аракчийски мост“. По случая е образувано бързо полицейско производство, уведомен е дежурен прокурор.

Повреждане на чужда собственост е заявено в полицията в Кюстендил в края на миналата седмица – надраскани са преден капак и вратите на л.а. „Опел“, счупени са двете странични огледала. Автомобилът е бил паркиран пред дома на собственичката. По случая е образувано досъдебно производство, уведомен е дежурен прокурор.

Сигнал за отровено домашно куче в частен имот в с. Трекляно е подаден в края на миналата седмица в РУ Кюстендил. Местопроизшествието е обслужено от дежурна полицейска група, по случая е образувано досъдебно производство, уведомен е дежурен прокурор.

2 електрически машини за рязане на дърва и парфюми са откраднати от къща в с. Трекляно, проникването в имота е осъществено чрез взломяване на прозорец. Кражбата е заявена в полицията в Кюстендил в края на миналата седмица. Досъдебно производство е образувано по случая, уведомен е дежурен прокурор.

82-годишен водач на л.а. „Форд“  е причинил ПТП в Дупница в края на миналата седмица – блъснал е на пешеходна пътека на ул. „Цар Освободител“ 21-годишна пешеходка, тя е настанена в дупнишка болница с комоцио. Тестът на водача за употреба на алкохол е отрицателен. По случая е образувано досъдебно производство, уведомен е дежурен прокурор.

В края на миналата седмица екипи на РСПБЛЗН са гасили 2 пожара в областта – късо съединение в къща в с. Катрище е причинило запалването, пострадала е 36-годишната собственичка, с изгаряния по стъпалата и дланите е настанена в кюстендилската болница. Унинщожени са 24 кв. м покривна конструкция, спасена е сградата. Пожарът е потушен от 2 екипа на РСПБЗН – Кюстендил.

Късо съединение у причинило пожар в лек автомобил в Кюстендил, унищожен е двигателен отсек. Няма пострадали хора.

Екипи на РСПБЗН са обслужили 4 сигнала за оказване на техническа помощ в края на миналата седмица – отстранени са паднали дървета, надвиснала от жилищна сграда ламарина в Дупница, изваден е паднал в дере в с. Габрешевци 71-годишен мъж, екипът го е пренесъл до линейката на медиците.