Бързо  полицейско производство е образувано РУ Дупница за управление на МПС след употреба на алкохол. 40-годишен водач на л.а. „Хонда“ е установен през изминалата нощ в гр. Сапарева баня да управлява с 1.73 промила алкохол в издишания въздух. Тестът е направен с техническо средство. Водачът е дал кръв за изследване, задържан е с полицейска заповед. Автомобилът е иззет с протокол за доброволно предаване. Уведомена е прокуратурата.

Снощи в с. Самораново 62-годишен водач на л.а. „Пежо“ е загубил контрол над автомобила и се е ударил в електрически стълб. Водачът е изваден от автомобила със съдействието на екип на РСПБЗН – Дупница и предаден на екип на ЦСМП. Настанен е в дупнишка болница с фрактура на 4 ребра. Досъдебно производство е образувано по случая в РУ Дупница, уведомен е дежурен прокурор.

Вчера в РУ Дупница е заявена кражба на 16 бали с люцерна и трева от имот в землището на с. Усойка. Досъдебно производство е образувано по случая, уведомен е дежурен прокурор.

Вчера в РУ Кюстендил е заявено повреждане на чужда собственост – счупено е задно панорамно стъкло на л.а. „Мерцедес“, паркиран в кв. Запад в града. Досъдебно производство е образувано по случая, уведомен е дежурен прокурор.

През изминалото денонощие екипи на РСПБЗН са гасили 2 пожара, щети не са допуснати. Обслужили са 6 произшествия за оказване на техническа помощ.