39-годишен жител на с. Слокощица е задържан вчера от кюстендилски полицаи за притежание на наркотично вещество. При извършена проверка служителите открили и иззели от него опаковка с кокаин, последвали процесуални действия,  в дома му криминалистите открили вещи, обект на кражба – 3 акрилни  пистолета, пистолет за горещ въздух, и опаковка метамфетамин. Видът на наркотичните вещества е установен с полеви наркотест. Досъдебно производство е образувано по случая, уведомен е дежурен прокурор.

Вчера, около 16.00 ч, е възникнало ПТП на пътя Кюстендил –София/в района на с. Цървеняно/ между т.а. „Мерцедес“, управляван от 23-годишен мъж от Враца, специализиран автомобил „Рено“ и т.а „Форд“. Навлизане в лентата за насрещно движение на т.а. „Мерцедес“ е довело до сблъсъка. Нанесени са значителни материални щети на автомобилите. Двама от водачите са прегледани в кюстендилската болница, не са пострадали. По случая е образувано досъдебно производство, уведомен е дежурен прокурор.

През изминалата нощ дупнишки полицаи са установили 20-годишна водачка на л.а. „Опел“ да управлява след употреба на алкохол. Проверката е извършена с техническо средство. Резултатът е 1.69 промила алкохол в издишания въздух. На водачката е издаден талон за медицинско изследване. Автомобилът е иззет с протокол за доброволно предаване. Водачката е задържана с полицейска заповед за 24 ч. Бързо полицейско производство е образувано по случая, уведомена е прокуратурата.

Вчера дупнишки полицаи са задържали 36-годишен мъж за нарушаване на издадено съдебно решение срещу домашно насилие. По случая е образувано бързо полицейско производство в РУ Дупница, уведомена е прокуратурата.

Вчера в РУ Дупница е заявено повреждане на чужда собственост –  повредена е част от бетонна ограда на частен имот. Досъдебно производство е образувано по случая.

2 пожара са гасили вчера екипи на РСПБЗН – Кюстендил, щети не са допуснати. Пожарите са причинени поради небрежност. Оказана е техническа помощ при обслужването на 2 сигнала.