В края на миналата седмица кюстендилски полицаи са задържали 23-годишен мъж за притежание на наркотично вещество. Проверката е извършена на ул. „Цар Освободител“ в града в присъствието на поемни лица, у младия мъж са открити 2 опаковки с розово прахообразно вещество и на бучки, което е реагирало на амфетамин при направения полеви наркотест. По случая е образувано бързо полицейско производство. Уведомен е дежурен прокурор.

В края на миналата седмица в РУ Дупница са задържани двама млади мъже за повреждане на чужда собственост/17 и 18 г./, които са счупили предно стъкло на врата на л.а. „Шкода“. Автомобилът е бил паркиран на ул. „В. Левски“  Дупница. По случая е образувано досъдебно производство, уведомен е дежурен прокурор.

Бързо полицейско производство е образувано в РУ Дупница в края на миналата седмица за управление на МПС след употреба на алкохол. 49-годишният водач на л.а. „Мерцедес“ е проверен в с. Крайници, дрегерът е отчел резултат 1.36 промила алкохол в издишания въздух. На водача е взета кръв за анализ. Задържан е с полицейска заповед в ареста на РУ Дупница. За случая е уведомен дежурен прокурор.

В края на миналата седмица в РУ Дупница е заявена кражба на бензинова резачка и инструменти от къща в с. Слатино;  в РУ Рила е заявена кражба на музикална уредба, тонколони, ел. машина за рязане на дърва, инструменти от къща в с. Мурсалево. По случаите са  образувани  досъдебни производства, уведомен е дежурен прокурор.

2 лица, обявени за местно издирване, са открити от служители на РУ Кюстендил. Близките им са подали сигналите, че са напуснали домовете си. Предадени са на роднините им в добро състояние.

7 пожара са гасили в края на миналата седмица  екипи на РСПБЗН, щети са нанесли 3 от тях. Снощи при пожар в къща в Кюстендил е пострадал 59-годишен мъж, закаран е в здравно заведение за оказване на помощ. Пожарът е потушен от 2 екипа на РСПБЗН – Кюстендил. Уннищожени са мебели и дограма, спасени са мебели и част от етажа на къщата. Причините за възникването на пожара изяснява РУ Кюстендил; Неправилно ползване на отоплителни уреди е причинило пожар в мазе на къща в Кюстендил, изгорели са дърва за огрев и маса, спасена от опожаряване е сградата; При пожар в старото училище в с. Горни Коритен са изгорели 150 кв. м покривна конструкция, пожарът е угасен от 2 екипа на РСПБЗН – Кюстендил, причините за възникването му изяснява РУ Кюстендил, образувано е досъдебно производство.