46-годишна жена и 54-годишният й съпруг са задържани вчера с полицейска заповед в ареста на РУ Кюстендил за притежание на голямо количество нарязан тютюн – над 12 кг. Досъдебно производство е образувано по случая, уведомена е прокуратурата.

41-годишен кюстендилец е задържан на 3 март за извършена домова кражба от частен имот в града. По случая е образувано досъдебно производство, уведомена е прокуратурата. 

45-годишен мъж е задържан в края на миналата седмица за упражнено домашно насилие спрямо съпругата му. По случая е образувано досъдебно производство в РУ Кюстендил, уведомена е прокуратурата.

46-годишен водач на л.а. „Фолксваген“ е задържан от кюстендилски полицаи за управление след употреба на алкохол. Тестът е отчел резултат 1.66 промила. Бързо полицейско производство е образувано по случая, автомобилът е иззет с протокол за доброволно предаване. Уведомена е прокуратурата.

44-годишен кюстендилец е задържан в края на миналата седмица от служители на РУ Кюстендил за притежание на наркотично вещество – сухата зеленикава маса е реагирала на ХТС/МДМА при направения полеви наркотест. Проверката е извършена на ул. „Цар Освободител“ в Кюстендил. Бързо полицейско производство е образувано по случая, уведомена е прокуратурата.

В края на миналата седмица бобовдолски полицаи установили на ул. „Иван Рилски“ в града 2 непълнолетни момчета да пренасят 2 чувала паркет. По време на проверката установили, че паркетът е отнет от сграда в града, собственост на перничанин. Досъдебно производство е образувано по случая в РУ Бобов дол, уведомена е прокуратурата. 

Бързо полицейско производство е образувано в РУ Дупница в края на миналата седмица за отправена заплаха от непълнолетно момче, че ще запали къщата на свой познат. Заплахата е изпратена чрез гласово съобщение. За случая е уведомена прокуратурата.

41-годишна водачка на л.а. „Тойота“ е причинила ПТП в Дупница в края на миналата седмица. Ударила се е в паркиран л.а. „Ауди“, нанесени са материални щети. Тестът за употреба на алкохол на водачката е отчел резултат 1.85 промила. Тя е отказала да й бъде взета кръв за анализ.Бързо полицейско производство е образувано по случая, уведомена е прокуратурата.

Бързо полицейско производство е образувано в РУ Дупница за притежание на наркотично вещество. При извършена проверка служители на реда са иззели от 18-годишен младеж почти 10 грама марихуана. Видът на наркотика е установен с полеви наркотест. За случая е уведомена прокуратурата.

Бързо полицейско производство е образувано в РУ Дупница в края на миналата седмица за извършена кражба на метална кофа за смет – извършителят е 64-годишен местен жител. За случая е уведомена прокуратурата.

Досъдебно производство е образувано в РУ Дупница в края на миналата седмица за извършена кражба на джанта от паркиран пред автосервиз в с. Дяково л.а. „Ситроен“. За случая е уведомена прокуратурата.

Кражба на консервирана храна и ракия от общи части на жилищен блок в Кюстендил е заявена в края на миналата седмица в РУ Кюстендил; кражба на пари от сградата на стария хлебозавод в Рила е заявена в РУ Рила на 3 март. Досъдебни производства са образувани по случаите, уведомена е прокуратурата.

7 пожара са гасили екипи на РСПБЗН в края на миналата седмица в областта. 2 от тях са нанесли щети – в с. Каменичка Скакавица е изгорял л.а. „Форд“, причина за запалването е техническа неизправност; в с. Невестино пожарът в л.а. „Фолксваген“ е причинен поради техническа неизправност, унищожен е двигателен отсек. Няма пострадали хора.