В края на миналата седмица е подаден сигнал в РУ Дупница, че клиент на бензиностанция в града е платил с неистинска банкнота от 100 евро. По случая е образувано досъдебно производство, уведомен е дежурен прокурор.

В края на миналата седмица при извършена проверка от кюстендилски полицаи на л.а. „Форд“, управляван от 21-годишен мъж и двама пътници на по 22 г., служителите са иззели банкнота от 50 евро, за която има съмнение, че е неистинска, назначена е експертиза. Тримата мъже са задържани с полицейска заповед в ареста на РУ Кюстендил. По случая е образувано досъдебно производство, уведомен е дежурен прокурор.

В края на миналата седмица 58-годишна жена е съобщила в РУ Кюстендил, че бившият й приятел й е отнел със сила мобилен телефон, служителите реагирали незабавно, извършителят е установен и задържан.Досъдебно производство е образувано по случая, уведомен е дежурен прокурор.

Сигнал за проникване в дома на 85-годишна жена от с. Големо село е постъпил в полицията в Бобов дол в края на миналата седмица. Дежурна полицейска група е извършила оглед на местопроизшествието, образувано е досъдебно производство по случая, уведомен е дежурен прокурор.

2 сигнала за извършени кражби са постъпили в полицията в Кюстендил в края на миналата седмица – от жилище са откраднати пари, от гараж е открадната тротинетка. По случаите са образувани досъдебни производства, уведомен е дежурен прокурор.

Стъкло на врата на магазин за хранителни стоки в Кюстендил е било счупено, по данни на заявителя липси от обекта не са установени.  В село Крайни дол е счупено предно стъкло на л.а. Ауди, автомобилът е бил паркиран пред къща за гости. Досъдебни производства са  образувани по случаите  в РУ Кюстендил и РУ Дупница, уведомен е дежурен прокурор.

22-годишен водач на л.а. „Опел“ е задържан с полицейска заповед за управление след употреба на алкохол. Полицаите извършили проверката в жк „Бистрица“ в Дупница, дрегерът е отчел резултат1.42 промила алкохол в издишания въздух. Бързо полицейско производство е образувано по случая, уведомен е дежурен прокурор.

В края на миналата седмица в с. Стоб е възникнало ПТП между мотоциклет, управляван от 40-годишен мъж, и велосипед, управляван от непълнолетно момиче. В резултат на инцидента водачът на мотоциклета е с фрактура на десния крак, а момичето е с охлузвания и фрактура на носа. Тестът за употреба на алкохол на водача на мотоциклета е отрицателен. Досъдебно производство е образувано по случая в РУ Рила, уведомен е дежурен прокурор.    

26-годишен водач на ла. „Хонда“ е загубил контрол над автомобил, причинил е ПТП в района на Сапарева баня в края на миналата седмица, пострадали са 2 пътнички в автомобила, закарани са в дупнишка болница. По случая е образувано досъдебно произвнодство в РУ Дупница.

82-годишен водач на л.а. „Фолксваген“ е задържан вчера в ареста на РУ Кюстендил за причинено ПТП, нарушавайки правилата за движение е причинил телесна повреда на пешеходец – счупена подбедрица. Направен му е тест за употреба на алкохол и наркотици, техническото средство е отчело наличие на наркотично вещество. Досъдебно производство е образувано по случая, уведомен е дежурен прокурор.

В края на миналата седмица екипи на РСПБЗН са гасили 1 пожар, щети не са допуснати, оказана е техническа помощ след подадени сигнали – отводняване на нмазе, сваляне на щъркелче от гнездо/починало/, извеждане на змия от помещение за социални дейности. Няма пострадали хора.