В края на миналата седмица служители на РУ Дупница при проведени процесуални действия в имот в с. Крайници са открили и иззели 43 литра алкохолна течност без български акцизен бандерол. Имотът е собсвеност на 55-годишен местен жител. Бързо полицейско производство е образувано по случая за престъпление против данъчната система. Уведомена е прокуратурата.

18-годишен младеж е установен от дупнишки полицаи в края на миналата седмица да управлува нерегистриран мотоциклет. Проверката е извършена в града, бързо полицейско производство е образувано по случая, уведомена е прокуратурата.

26-годишен водач на л.а. „Мицубиши“  е задържан с полицейска заповед за управление на МПС след употреба на алкохол. Проверката е извършена в района на с. Мурсалево, автомобилът е фирмена собственост. Тестът на водача е отчел резултат 1.23 промила алкохол в издишания въздух, взета му е и кръв за анализ. Автомобилът е иззет и е на паркинг на РУ Рила, бързо полицейско производство е образувано по случая, уведомена е прокуратурата.

30-годишен водач на л.а. „Ягуар“ е задържан от кюстендилски полицаи за управление на МПС след употреба на наркотично вещество. Тестът е направен с техническо средство, проверката е извършена на ул. „Индустриална“ в града,  досъдебно производство е образувано по случая, автомобилът е иззет, уведомен е дежурен пронкурор. 

27-годишен водач на л.а. „Ауди“ е задържан в ареста на РУ Кюстендил в края на миналата седмица за управление след употреба на наркотично вещество. Автомобилът е иззет с протокол за доброволно предаване, досъдебно производство е образувано по случая, уведомена е прокуратурата.

Вчера в центъра на Бобошево е възникнало ПТП, след като 42-годишна водачка на л.а. „Тойота“ нарушава правилата за движение, отнема предимство на друг автомобил – „Роувар“ , последвал е сблъсък. Водачката на тойотата е пострадала, настанена е в дупнишка болница. Досъдебно производство е образувано по случая в РУ Дупница, уведомена е прокуратурата.

Вчера в РУ Кюстендил е заявена кражба на 6 500 лв. от апартамент в града, по данни на заявителя кражбата е извършена за времето от 1 до 12 август. Направен е оглед от дежурна полицейска група на място, досъдебно производство е образувано по случая.

2 пожара са гасили екипи на РСПБЗН – Кюстендил и Дупница, единият е нанесъл щети. Техническа неизправност в л.а. „Мерцедес“ в с. Гърляно е причинила запалването, автомобилът е унинщожен няма пострадали хора.