Бързо полицейско производство е образувано в края на миналата седмица в РУ Дупница за престъпление против данъчната система.

При извършена проверка в къща в с. Слатино полицейските служители са открили и иззели 580.600 л алкохолна течност, която е била разпределена в 300 бутилки с различна вместимост. Къщата е собственост на 57-годишен жител на селото. Той е задържан с полицейска заповед в ареста на РУ Дупница. За случая е уведомен дежурен прокурор.

Бързо полицейско производство за притежание на наркотично вещество е образувано миналата седмица в РУ Кюстендил/на 21.4.22 г. около 21.00 ч/. Служители са установили 19-годишен младеж в двора на училище в града с 2 опаковки канабис. Видът на наркотика е установен с полеви наркотест, младежът е задържан с полицейска заповед. За случая е уведомен дежурен прокурор.

Извършител на кражба на пари от къща в с. Джерман са установили служители на РУ Дупница миналата седмица. В хода на специализираните полицейски действия е установено, че 31-годишният син на собственика  е отнел 2600 лв. Парите са иззети от него, работата по образуваното досъдебно производство продължава уведомен е дежурен прокурор.

3 бързи полицейски производства са образувани по време на Великденските празници в РУ Дупница за управление на МПС след употреба на алкохол и наркотични вещества.18-годишен водач на л.а. „Ауди“ е бил зад волана с 1.22 промила алкохол в издишания въздух, установен е в Дупница; 20-годишен водач на товарен автомобил е установен в с. Крайници – управлявал е след употреба на наркотично вещество;28-годишен дупничанин е бил зад волана на л.а. „Ауди“ след употреба на наркотично вещество. Тестовете са направени с техническо средство.Водачите са задържани с полицейска заповед. За случаите е уведомен дежурен прокурор.

В РУ Кюстендил са образувани 2 бързи полицейски производства за управление на МПС след употреба на алкохол и наркотици -59-годишен водач на „Мерцедес“ е бил зад волана с 1.45 промила алкохол в издишания въздух. Взета му е кръв за анализ; 27-годишен водач на л.а. „Фиат“ е управлявал след употреба на наркотично вещество, отказал е да му бъде взета кръв за анализ, задържан е с полицейска заповед в ареста на РУ Кюстендил. За случаите е уведомен дежурен прокурор.

3 досъдебни производства са образувани по време на празниците в РУ Дупница за управление на МПС, нерегистрирани по надлежния ред – проверките са извършени в с. Крайници и Бобошево. За случаите е уведомен дежурен прокурор.

При ПТП в с. Шипочано са пострадали 46-годишен водач на мотоциклет и 35-годишна жена. Без опасност за живота са настанени за лечение в кюстендилската болница. По случая е уведомен дежурен прокурор. Инцидентът е възникнал на 24 април.

Кражба на 11 000 лв.  от къща е заявена в РУ Кюстендил вчера. Предприети са незабавни издирвателни действия, задържана е 50-годишна жена, за която е имало съмнения, че е съпричастна към деянието. При извършените процесуални действия в жилището й са открити 2 пистолета  - незаконно притежавани, и  2000 лв. По случая е образувано досъдебно производство в РУ Кюстендил, уведомен е дежурен прокурор. 

Вчера в РУ Дупница е заявена кражба на 740 лв. от метална каса в хотел в Сапарева баня, проникването в помещението е станало чрез демонтиране на комарник наотворен прозорец. По случая е образувано досъдебно производство, уведомен е дежурен прокурор.

13 пожара са гасили екипи на районните служби ПБЗН през почивните дни, 1 е нанесъл щети. Всички пожари са причинени поради небрежност. Оставено кандило без надзор върху хладилник в къща в с. Самораново е причинило пожар, унищожени са бяла, черна и компютърна техника. Противопожарният екип е спасил от опожаряване сградата. Няма пострадали хора.