77-годишна жена от Кюстендил е станала жертва на телефонна измама. Извършителят на деянието е установен и задържан.   

Жертвата е получила обаждане по домашния си телефон от мъж, който се представил за полицай. За да помогне на полицията, трябвало да остави всичките си налични пари в торбичка и да закачи торбичката на входната дворна врата.Спазила указанията, малко по-късно видяла през прозореца, че непознат мъж отнася торбичката.  Едва тогава се събудили подозренията й , че е измамена. Обадила се  в полицията. Служителите предприели незабавни оперативно- издирвателни действия. 23-годишният мъж, който е взел торбичката с 10000 лева, е задържан в Русе.   По случая е образувано досъдебно производство в РУ Кюстендил, уведомена е прокуратурата.

Вчера в РУ Кюстендил, е заявена кражба на пари от лек автомобил, който  е бил паркиран пред дома на собственичката в с. Лозно. Досъдебно производство е образуваното по случая, уведомена е прокуратурата.

Вчера в РУ Бобов дол е съобщено, че в с. Мало село е открит труп на мъж – във водоем. Последвал е оглед следи от насилие не са , установени. Трупът е закаран за аутопсия, идентифициран е – 67 –годишен местен жител. Досъдебно производство е образувано по случая, уведомена е прокуратурата.