Трима притежатели на високорискови наркотични вещества са задържани вчера от кюстендилски криминалисти. Единият е 21-годишен жител на с. Лозно – от него е иззета опаковка с амфетамин, другите двама са на по 20 години и са от с. Слокощица – от единия е иззета опаковка канабис, от другия при извършени процесуални действия в дома му са иззети опаковки с метамфетамин, хероин, кокаин, амфетамин и канабис. Видът на наркотичните вещества е установен с полеви наркотест. По случаите са образувани 3 досъдебни производства в РУ Кюстендил, уведомен е дежурен прокурор.

Досъдебно производство е образувано в РУ Бобов дол за незаконно добити подземни богатства. При извършена проверка на л.а. „Опел“ служителите на реда установили, че водачът и спътникът му превозват 7 чувала с въглища/общо тегло 280 кг/, добити незаконно в района на мините.За случая е уведомен дежурен прокурор.

Вчера в РУ Рила е заявена кражба на бензинова водна помпа от частен имот. Местопроизшествието е обслужено от дежурна полицейска група, образувано е досъдебно производство.

Вчера при ПТП в Кюстендил е пострадал пешеходец. Той е блъснат на кръстовището, образувано от улиците „Синчец“ и „Кокиче“ от л.а. „Тойота“, управляван от 65-годишен кюстендилец. Пострадалият е настанен в кюстендилската болница с фрактура на лявата подбедрица. По случая е образувано досъдебно производство, уведомен е дежурен прокурор.

10 пожара са гасили екипи на районните служби ПБЗН в Кюстендилска област вчера. Горели са сухи треви и отпадъци, всички пожари са били причинени поради небрежно боравене с открит огън, щети не са допуснати.