35-годишен мъж от с. Лозно е задържан с полицейска заповед в края на миналата седмица за управление на МПС след употреба на наркотично вещество и притежание на наркотик. Служители на РУ Кюстендил извършили проверката на л.а. „Сузуки“, управлявано от 35-годишния на ул. „Лозенски път“, при направения тест на водача е установено, че е употребил наркотично вещество, последвали са допълнителни процесуални действия и от водача е иззета опаковка амфетамин. Видът на наркотика е установен с полеви наркотест. По случая е образувано досъдебно производство, уведомен е дежурен прокурор.

16-годишен младеж е задържан с полицейска заповед от служители на РУ Кюстендил в края на миналата седмица за повреждане на чужда собственост – счупил е входна врата, тон колони, компютър, дограма на къщата на свои съседи в кв. „Изток“ в града. По случая е образувано досъдебно производство, уведомен е дежурен прокурор.

В края на миналата седмица в РУ Рила е постъпил сигнал чрез тел. 112, че 42-годишен мъж е получил закана за убийство с ловна пушка от свой познат. Инцидентът е възникнал на ул. „Св. Иван Рилски“ в Кочериново след конфликт помежду им. Пристигналият полицейски екип е установил в дома му притежателят на пушката, която се оказала негодна за употреба. Иззета е с протокол за доброволно предаване. По случая е образувано досъдебно производство в РУ Рила, уведомен е дежурен прокурор.

3 пътни произшествия са възникнали в края на миналата седмица в Кюстендилска област: В Бобов дол 58-годишен пешеходец е бил блъснат от л.а. БМВ на ул. „Д. Благоев“ , водачът на лекия автомобил е напуснал местопроизшествието, на пострадалия е оказана медицинска помощ, със счупен крак е. По случая е образувано досъдебно производство, уведомен е дежурен прокурор; Произшествието, възникнало вчера на пътя Кюстендил – Дупница, е между л.а. „Пежо“ и л.а. „Форд“, пострадали са двамата водачи, които са 20 и на 34 години,  настанени са в дупнишка болница за лечение. Единият е с фрактура на бедрена кост, а другият – с фрактура на коляното. Досъдебно производство е образувано по случая в РУ Дупница, уведомен е дежурен прокурор; Пътният инцидент, възникнал на кръстовището на ул.“София“ и ул.“Ропотамо“ в Кюстендил, е от 8 април, 21-годишен водач на л.а. „Ауди“ е нарушил правилата за движение и е нанесъл значими материални щети – съборил е стълб за осветление.  По случая е образувано досъдебно производство, уведомен е дежурен прокурор.

3 пожара са гасили екипи на РСПБЗН в края на миналата седмица, щети не са допуснати – пожарът в с. Ресилово е причинен поради неправилно ползване на ел. скара, противопожарният екип е спасил от огъня лек автомобил и гараж; пожарът в къща в с. Жабокрът е причинен поради самозапалване в комин, пожарът в с. Каменичка Скакавица е причинен поради небрежност, горели са сухи треви и храсти.