Пистолет, ловна карабина, ловна пушка и 38 патрона/незаконно притежавани/ са иззети от жилище в Кюстендил. Процесуално-следствените действия служителите са осъществили в края на миналата седмица. По случая е образувано досъдебно производство в РУ Кюстендил, уведомен е дежурен прокурор.

В края на миналата седмица кюстендилски полицаи са установили задържали 24-годишен мъж за умишлено повреждане стъкло на входна врата на държавна институция в центъра на града- По случая е образувано досъдебно производство в РУ Кюстендил, уведомен е дежурен прокурор.

Досъдебно производство е образувано в РУ Рила в края на миналата седмица за управление на нерегистриран по законовия ред товарен автомобил. Полицаите са извършили проверката в Кочериново на т.а. „Фиат“, управляван от53-годишен мъж от столицата. За случая е уведомен дежурен прокурор.

Досъдебно производство за управление на МПС с регистрационни табели, издадени за друго превозно средство е образувано в РУ Дупница в края на миналата седмица. Проверката на л.а. „Мерцедес“, управляван от 30-годишен столичанин, е извършена в края на миналата седмица в Дупница, за случая е уведомен дежурен прокурор.

В края на миналата седмица при ПТП, възникнало на пътя Дупница - Кюстендил, са пострадали водачите на автомобилите, настанени са в дупнишка болница за лечение. Водачите са на 36 и 28 г. По случая е образувано досъдебно производство в РУ Бобов дол, уведомен е дежурен прокурор.

14 пожара са гасили в края на миналата седмица екипи на РСПБЗН в областта. 4 от тях са нанесли щети - в жилище в Кюстендил техническа неизправност е причинила пожара, изгорял е, опушени са стени, къща в Рила е изгоряла при пожар, причините изяснява РУ Рила, няма пострадали хора. Пожарът в къща в с. Трекляно е причинен поради техническа неизправност, унищожена е покъщнина.

При пожар в къща в петък е починала 80-годишна жена, причините за възникването му изяснява РУ Кюстендил.