През изминалата нощ са задържани от дупнишки полицаи двама 19-годишни младежи за притежание на наркотични вещества. Проверката е извършена на ул. „Рилски манастир“ в Дупница. От тях са иззети 3 опаковки канабис. Видът на наркотика е установен с полеви наркотест. По случая е образувано досъдебно производство в РУ Дупница, уведомен е дежурен прокурор.

35-годишен водач на л.а. „Опел“ е установен снощи от рилски полицаи да управлява след употреба на алкохол. Техническото средство, с което е изпробван, е отчело резултат 3.13 промила алкохол в издишания въздух. Образувано е досъдебно производство по случая в РУ Рила, уведомен е дежурен прокурор.

Двама мъже на 35 и на 45 години са задържани вчера от кюстендилски полицаи за нарушаване на ограничителни заповеди за защита, издадени от Районен съд – Кюстендил, по случаите са образувани бързи полицейски производства в РУ Кюстендил.

Двама младежи – на 20 и 18 години, са задържани вчера от кюстендилски криминалисти за извършени множество кражби на територията на селата Стенско, Драговищица, Полетинци. Част от крадените вещи са иззети от тях/моторна коса, пръскачка, катализатор/. Работата по случаите продължава РУ Кюстендил.

 


4 пожара са гасили вчера екипи на РСПБЗН в областта, щети не са допуснати.