Вчера при проведена специализирана операция от криминалисти на ОДМВР – Кюстендил, служители от сектор „Специализирани тактически действия“ при ОДМВР – Перник, служители от районните управления в Дупница и Кюстендил са извършени множество процесуални действия в кредитни институции, частни жилища кредитно-спестовни кооперации, автомобили на територията на Дупница. Иззети са множество вещи и документи, имащи отношение към извършена принуда към граждани на Кюстендилска област. Задържани са с полицейски заповеди 2-ма мъже /на 45 и 37 г./ и 1 жена/ 46 г./ . Операцията е осъществена под надзора на прокурор, образувано е досъдебно производство.

Вчера при извършени процесуално-следсствени действия в жилище в Кюстендил полицаи са открили и иззели 1200 къса цигари без български акцизен бандерол. Жилището е обитавано от 44годишен мъж. По случая е образувано досъдебно производство за престъпление против данъчната система.

Вчера кюстендилски полицаи са задържали 34-годишен мъж от Самоков за притежание на наркотично вещество.Проверката е извършена на ул. „Банщовица“ в града. Съдържанието на опаковката е реагирало при направения полеви наркотест на MDMA. По случая е образувано бързо полицейско производство в РУ Кюстендил, уведомен е дежурен прокурор.

Вчера кюстендилски полицаи са задържали 38-годишен водач на л.а. „Фолксваген“ за управление след употреба на алкохол, проверката е извършена на ул. „Пиянец“ в града, дрегерът е отчел резултат 2.08 промила алкохол в издишания въздух. По случая е образувано бързо полицейско производство в РУ Кюстендил, уведомен е дежурен прокурор.

Вчера в РУ Рила е заявена кражба на катализатор от л.а. „Тойота“ в гр. Кочериново. Местопроизшествието е обслужено от дежурна полицейска група, образувано е дознание по случая.

Вчера екипи на РСПБЗН са гасили 3 пожара в Кюстендилско. Единият от тях е нанесъл щети – в дърварник в с. Раненци са изгорели 25 кв. м покривна конструкция, 3 куб. м дърва за огрев. Спасени са сграда и 4 куб. м дървен материал. Пожарът е потушен от 2 екипа на РСПБЗН – Кюстендил, няма пострадали хора.