Вчера в РУ Кюстендил са образувано досъдебно производство за престъпление против данъчната система. При извършена проверка на л.а. „Пежо“/такси/, управляван от 61-годишен водач, служителите на реда са открили 60 кутии/1200 къса/ цигари без български акцизен бандерол. Акцизната стока е иззета, по случая е образувано досъдебно производство в РУ Кюстендил, уведомен е дежурен прокурор.

Вчера дупнишки полицаи са задържали 25-годишен мъж за притежание на наркотично вещество, проверката е извършена на ул.“Патриарх Евтимий“ в Дупница. От младия мъж е иззето пликче със суха листна маса, която е реагирала при направения тест на канабис. По случая е образувано бързо полицейско производство в РУ Дупница, уведомен е дежурен прокурор.

Бързо полицейско производство е образувано в РУ Кюстендил за противозаконно проникване в чуждо МПС. 34-годишен мъж от с. Копиловци е направил опит за проникване в л.а. „Тойота“ на ул. „19 февруари“ в Кюстендил, задържан е от полицаите на място. За случая е уведомен дежурен прокурор.

Вчера кюстендилски полицаи са задържали 45-годишен мъж от Радомир за отправена заплаха за убийство към негова позната – посетил я е в дома й в Кюстендил, около 9.30 ч е подаден сигналът в полицията. По случая е образувано досъдебно производство в РУ Кюстендил, уведомен е дежурен прокурор.

Вчера криминалисти от РУ Кюстендил са установили 3 малолетни лица в кв. „Изток“ в града, които са били обявени за общодържавно издирване. Те са избягали на 14 март от Дом за деца лишени от родителска грижа. Децата са предадени в социално заведение в Дупница.

 


Вчера екипи на РСПБЗН са гасили 6 пожар в областта, всички са причинени поради небрежност. Щети не са допуснати. Горели са сухи треви и отпадъци.