Снощи в 21.15 ч. е постъпил сигнал в РУ Рила за хулиганска проява в центъра на гр. Кочериново. 42-годишен мъж е съобщил пред пристигналия автопатрулен екип, че опитал да разтърве 2 биещи се момичета пред заведение, последвала саморазправа с него от пристигнали защитници на една от страните, бил ударен от 34-годишен от пристигналите с метален предмет по главата. На пострадалия е оказана медицинска помощ в ЦСМП – Благоевград, отказал е хоспитализация. При извършения оглед на местопроизшествието е открита метална тръба. По случая е образувано досъдебно производство в РУ Рила, уведомена е прокуратурата.

Вчера в РУ Дупница е задържан 40-годишен местен жител за осъществени блудствени действия с малолетно момиче. Сигналът е подаден от семейството. Образувано е досъдебно производство по случая, уведомена е прокуратурата.

Кражба на козметични продукти от търговски обект е заявена вчера в РУ Дупница. Досъдебно производство е образувано по случая, уведомена е прокуратурата.

Снощи в РУ Кюстендил е заявено повреждане на чужда собственост – надраскана е предна колона, повредено е огледало за задно виждане на л.а. „Ауди“ в с. Копиловци. Досъдебно производство е образувано по случая, уведомена е прокуратурата.

4 пожара са гасили вчера екипи на РСПБЗН в областта, всички са причинени поради небрежност. Щети не са допуснати.