Бързо полицейско производство е образувано в края на миналата седмица в РУ Дупница за извършена кражба от търговски обект – 25-годишна жена и 16-годишната й дъщеря отнели от търговски обект в града дамски, детски дрехи, аксесоари за телефон и 3 одеяла. Вещите са иззети от тях. За случая е уведомен дежурен прокурор.

Бързо полицейско производство е образувано в РУ Дупница за повреждане на чужда собственост – повредена е врата и счупено стъкло на търговска витрина в Дупница. 57-годишният извършител на деянието е установен и задържан. За случая е уведомен дежурен прокурор.  

В края на миналата седмица кюстендилски полицаи са задържали 42-годишна жена минути след като е повредила чужд автомобил. Срязала гуми на паркиран в кв. „Запад“ л.а. „Ситроен“, повредила врати и калници. От нея е иззет ножът, с който е нанесла повредите. Досъдебно производство е образувано по случая в РУ Кюстендил, уведомен е дежурен прокурор.

Екипи на РСПБЗН са се отзовали на 20 сигнала за оказване на техническа помощ в областта в края на миналата седмица. Отстранявани са паднали дървета и предмети, отводнявани са 2 мазета, оказана е помощ на паднал инвалид в Кюстендил. Гасили са 2 пожара – изгоряла е къща в махала на с. Добри дол, общ. Трекляно. Няма пострадали хора. Пожарът в с. Копиловци е причинен от късо съединение в кафене в селото. Унищожени са проточен бойлер, шкаф с мивка. Няма пострадали хора.