Вчера в РУ Кюстендил е получен сигнал за извършена кражба на 3 мобилни телефона и пари от къща в града. Предприети са незабавни издирвателни действия и служителите на Полицейския участък „Изток“ установили и задържали извършителя – 35-годишен местен жител, известен с множество противозаконни деяния. Задържан е с полицейска заповед, по случая е образувано бързо полицейско производство в РУ Кюстендил, уведомен е дежурен прокурор.

Двама водачи на МПС, управлявали след употреба на алкохол, са задържани вчера в полицейския арест в Кюстендил и Дупница. Единият е проверен в с. Червен брег, управлявал е товарен автомобил, другият е управлявал л.а. „Шкода“ и е причинил ПТП без пострадали в района на с. Горна Гращица. Направените им тестове с техническо средство са отчели резултат над 1.2 промила алкохол в издишания въздух. Единият водач е отказал да му бъде взета кръв за анализ, вторият е дал кръвна проба. По случаите са образувани бързо полицейско производство в РУ Дупница и следствено дело в Кюстендил.

2 пожара са гасили вчера екипи на РСПБЗН – в Дупница са горели сухи треви в „Горна махала“, щети не са допуснати. В с. Копиловци техническа неизправност е причинила запалването в лекотоварен автомобил, който е унищожен. Няма пострадали хора.