В края на миналата седмица е задържан от кюстендилски полицаи 17-годишен младеж за притежание на наркотично вещество. При проведени специализирани действия служителите са иззели от него опаковка метадон. Видът на наркотика е установен с полеви наркотест. По случая е образувано досъдебно производство в РУ Кюстендил, уведомен е дежурен прокурор.

16-годишен младеж  от с. Жабокрът решил да се повози, изкарал от гаража на свой съсед л.а. ВАЗ, ключовете били в автомобила, след обиколка в селото оставил автомобила пред дома на собственика с повреден заден калник. По случая е образувано досъдебно производство в РУ Кюстендил, уведомен е дежурен прокурор.

В края на миналата седмица е задържан с полицейска заповед в ареста на РУ Дупница 22-годишшен местен жител за повреждане на чужда собственост – счупил е умишлено  стъкло на врата на къща в града. По случая е образувано досъдебно производство, уведомен е дежурен прокурор.

В края на миналата седмица при възникнал конфликт, прераснал в сбиване, между жители на Рила е пострадал 57-годишен. Участниците в инцидента са били в нетрезво състояние. Пострадалият е настанен е в здравно заведение със счупена скула и нос. По случая е образувано досъдебно производство в РУ Рила, уведомен е дежурен прокурор.

Вчера в РУ Дупница е задържан 47-годишен мъж за нарушаване на заповед за защита от домашно насилие. По случая е образувано бързо полицейско производство, уведомен е дежурен прокурор.

42-годишен мъж е пострадал вчера при трудова злополука – във фирмен имот в с. Мурсалево, паднал е от товарен автомобил. Настанен е в благоевградска болница със счупена тазобедрена става. За случая е уведомена Инспекцията по труда, образувано е досъдебно производство по случая в РУ Рила, уведомен е дежурен прокурор.

В края на миналата седмица  в РУ Дупница е заявена кражба на акумулатор и 100 л дизелово гориво от трактор, който е бил оставен в нива в землището на с. Кременик. По данни на заявителя кражбата е извършена за времето от 20.30 ч на 30 март до 7.30 ч на 31 март. По случая е образувано досъдебно производство в РУ Дупница, уведомен е дежурен прокурор.