Бързо полицейско производство е образувано в РУ Дупница  в края на миналата седмица за извършена кражба. Сигналът в полицията е постъпил около 16.00 ч за открадната чанта с лични документи и портфейл с пари, собственост на непълнолетен младеж. По данни на заявителя кражбата е извършена в търговски обект в Сапарева баня.  Служителите предприели незабавни издирвателни действия, след по-малко от час извършителят е установен и задържан с полицейска заповед в ареста на РУ Дупница. Той е 42-годишен и е от гр. Вършец. За случая е уведомена прокуратурата.

На 27 януари, късно вечерта, 35-годишен кюстендилец е установен от полицаи да управлява противозаконно отнет в с. Коняво  т.а. „Мерцедес“. Водачът е бил без валидно свидетелство за управление на МПС и е управлявал с 2.37 промила алкохол в издишания въздух. Тестът за употреба на алкохол е направен с техническо средство. Проверката е извършена в района на кръстовището, образувано от улиците „Петър Берон“ и „Ал. Димитров“ в Кюстендил. В автомобила са били и 3 малолетни момчета. Децата са предадени инспектор от Детската педагогическа стая, водачът е задържан с полицейска заповед в ареста на РУ Кюстендил. Бързо досъдебно производство е образувано по случая, уведомен е дежурен прокурор.

2 бързи производства са образувани на 28 януари за управление на МПС след употреба на алкохол и наркотични вещества – в Кюстендил е задържана с полицейска заповед 37-годишна водачка на л.а. „Тойота“, управлявала е с 2.60 промила алкохол в издишания въздух. Проверката е извършена на ул. „Цар Освободител“, тестът е направен с техническо средство; в Дупница е задържан с полицейска заповед 36-годишен водач на л.а. „Форд“, той е управлявал след употреба на упойващо вещество. Тестът е направен с техническо средство, проверката е извършена на ул. „Цар Симеон Велики“. За случаите е уведомена прокуратурата.

28-годишен мъж е нанесъл побой пред заведение в Кюстендил на 45-годишен негов познат, задържан е с полицейска заповед. Инцидентът е възникнал малко след 2.00 ч на 29 януари. Пострадалият е настанен в кюстендилската болница със счупен нос. По случая е образувано бързо досъдебно производство в РУ Кюстендил.  Уведомен е дежурен прокурор.