През изминалата нощ е възникнало напрежение между посетители в нощно заведение в Кюстендил и охраната, последвало е нанасяне на удар от охранител на клиент и отправени заплахи. 47-годишният охранител е задържан с полицейска заповед, досъдебно производство е образувано по случая, уведомен е дежурен прокурор.

През изминалата нощ е заявено в полицията в Кюстендил повреждане на л.а. „Тойота“ – счупено стъкло и огледало за задно виждане. Автомобилът е бил паркиран пред заведение в с. Богослов. Заявителката е установила нанесената щета минути след като са си тръгнали от заведението трима клиенти, които преди това са предизвикали конфликт. Досъдебно производство е образувано по случая в РУ Кюстендил, уведомен е дежурен прокурор.

Кражба на златни накити от къща в кюстендилския квартал „Изток“е заявена снощи в полицията в града. Местопроизшествието е посетено от дежурна полицейска група, проникването е осъществено чрез взлом. Досъдебно производство е образувано по случая, уведомен е дежурен прокурор.

През нощта на събота срещу неделя е извършен грабеж в Дупница – отнет е мобилен телефон от 33-годишен мъж в центъра на града. Досъдебно производство е образувано по случая, уведомен е дежурен прокурор.

Повреждане на автомобил е заявено в края на миналата седмица в РУ Дупница – повредена е предна врата и е счупено странично огледало на л.а. „Ауди“ в с. Самораново. Досъдебно производство е образувано по случая, уведомен е дежурен прокурор.

В събота е възникнало ПТП на кръстовището, образувано от улиците „Цар Симеон“ и „Христо Ботев“ между л.а. „Мрецедес“ и л.а. „Форд“, пострадал е водачът на форда, оказана му е здравна помощ в кюстендилската болница.  Досъдебно производство е образувано по случая в РУ Кюстендил, уведомен е дежурен прокурор.

6 пожара са гасили екипи на РСПБЗН в областта в края на миналата седмица, единият от тях е нанесъл щети. Обслужени са 7 сигнала за оказване на техническа помощ по отстраняване на паднали и опасно надвиснали дървета, отводнено е мазе в Кюстендил.

Пожарът, нанесъл щети, е възникнал в къща в с. Полска Скакавица. Възникнал е в резултат на паднали жици от електромрежата, последвало е късо съединение. Унищожени са 130 кв. м покривна конструкция,  бяла, черна и компютърна техника, мебели. Пожарът е угасен от 2 екипа на РСПБЗН – Кюстендил, спасена е сграда, градински столове, трион. Оказана е помощ в кюстендилската болница на обитателката на къщата – 66-годишна жена, която е била обгазена. По случая е образувано досъдебно производство в РУ Кюстендил, уведомен е дежурен прокурор.