Вчера служители на РУ Бобов дол са задържали 38-годишен мъж от Перник за отглеждане на канабис. При извършените процесуални действия в с. Шатрово, в непосредствена близост до къщата на бащата  на перничанина,  са открити 143 растения канабис, 23 от тях са били засадени в саксии. Канабисовите растения са унищожени на място след иззети проби и документиране. Досъдебно производство е образувано по случая в РУ Бобов дол. Уведомен е дежурен прокурор.

Снощи  е задържан с полицейска заповед в ареста на РУ Кюстендил 47-годишен турски гражданин за управление на МПС /влекач „Ивеко“/ с неистински регистрационни табели. Проверката е извършена в района на с. Жиленци около 23.00 ч. Бързо полицейско производство е образувано по случая, уведомен е дежурен прокурор.

Вчера служители на РУ Дупница са установили извършителките на кражба на козметични продукти от търговски обект в Дупница. Те са на 34 и 28 г., местни жителки са. Работата по образуваното досъдебно производство продължава под надзора на прокурор.

4 пожара са гасили екипи на РСПБЗН вчера, щети не са допуснати. Оказана е техническа помощ при 2 постъпили сигнала.