В края на миналата седмица е подаден сигнал в РУ Кюстендил за извършена кражба на колове за ограда от имот в землището на с. Нов чифлик, дежурна полицейска група е извършила оглед на място и при проведените оперативно-издирвателни действия коловете и 2 метални тръби са намерени в друг имот. По случая е образувано досъдебно производство в РУ Кюстендил, уведомен е дежурен прокурор.

Бързо полицейско производство е образувано вчера в РУ Дупница за управление на МПС след употреба на алкохол. 44-годишен водач на л.а. БМВ е установен от пътни полицаи по ул. „Ст.Караджа“ в града да управлява с 1.23 промила алкохол в издишания въздух. Тестът е направен с техническо средство. Водачът е задържан с полицейска заповед, за случая е уведомен дежурен прокурор.

Бързо полицейско производство е образувано вчера в РУ Кюстендил за управление на нерегистриран мотоциклет от 17-годишен неправоспособен водач.Водачът е задържан в с. Катрище. За случая е уведомен дежурен прокурор.

В края на миналата седмица в с. Крайници е пострадал 19-годишен младеж – инцидентът е възникнал между него и 46-годишен мъж пред заведение в селото, по-възрастният е порязал пръстите на дясната ръка на 19-годишния с нож. Извършителят на деянието е задържан с полицейска заповед в ареста на РУ Дупница. На пострадалия е оказана помощ в дупнишка болница. По случая е образувано досъдебно производство в РУ Дупница, уведомен е дежурен прокурор.

В края на миналата седмица е постъпил сигнал в РУ Рила за повредени 2 автомобила – счупени стъкла, повредени джанти и гуми, които са били паркирани пред дома на собственика в Кочериново. По случая е образувано досъдебно производство, уведомен е дежурен прокурор.

Вчера в РУ Кюстендил е заявена кражба на 2000 лв. от фризьорски салон в града, проникването е осъществено чрез взлом. По случая е образувано досъдебно производство в РУ Кюстендил, уведомен е дежурен прокурор.

7 пожара са гасили екипи на РСПБЗН в Кюстендилска област в края на миналата седмица, щети не са допуснати.