Вчера, около 2.00 ч, е възникнал  инцидент пред жилищен блок на ул. „Раковски“ в Кюстендил, в сигнала до полицията е съобщено, че са възпроизведени изстрели. Пристигналият на място автопатрул е установили  участниците в инцидента – 29-годишен кюстендилец със свои приятели решил да вземе непълнолетното си дете, което живее с майка си. По време на разпрата мъжът, който живее на семейни начала с майката, е възпроизвел изстрели с газов пистолет, законно притежаван. Пистолетът е иззет с протокол за доброволно предаване. Пострадал е един от приятелите на бащата – с 6 шева на главата е, след оказаната му медицинска помощ е освободен за домашно лечение. С охлузни рани е и стрелецът, раните са обработени от медицински екип и е задържан с полицейска заповед в ареста на РУ Кюстендил. Той е 42-годишен и е от Ямбол. По случая е образувано бързо полицейско производство, уведомен е дежурен прокурор.

Бързо полицейско производство е образувано в РУ Дупница часове преди настъпването на Новата година за управление на МПС след употреба на алкохол. 43-годишният водач на товарен автомобил е установен на ул. „Княз Борис“ в Дупница. Направеният му тест за алкохол е отчел резултат 1.36 промила. Водачът е задържан с полицейска заповед. За случая е уведомен дежурен прокурор.

На 30 декември 2023 г в РУ Бобов дол е заявена кражба на пари от къща. Проникването е осъществено чрез повреждане на прозорец. Досъдебно производство е образувано по случая, уведомен е дежурен прокурор.

На 1 януари 2024 г. са заявени 2 кражби на алкохолни напитки от търговски обекти – от павилион в Дупница са откраднати 22 стека с различни алкохоли напитки, от магазин в с. Копиловци са откраднати 2 бутилки ракия и 58 лв. Проникванията в обектите са чрез взлом. Образувани са досъдебни производства по случаите в РУ Дупница и РУ Кюстендил, уведомена е прокуратурата. 

5 пожара са гасили екипи на РСПБЗН през почивните и празнични дни, един от тях е нанесъл  щети. Възникнал е на 1 януари 2024 г. в къща за гости в Сапарева баня. Унищожени са дървен навес, дървена фасадна облицовка и външна толоизолация. Няма пострадали хора, евакуирани са 25 човека. Пожарът е угасен от 2 екипа на РСПБЗН – Дупница. Пожарът е причинен поради небрежност.