В спокойна обстановка и без нарушения на обществения ред преминаха организираните празници и събори в  Кюстендилска област в края на миналата седмица. За по-малко от 10 минути е открито, загубило се сред множеството на централния градски площад в Кюстендил 4-годишно дете. Служителите, охраняващи празничното мероприятие, не са допуснали детето да изпадне в паника, предадено е на родителите.

В рамките на проведена специализирана операция за недопускане на нарушения на обществения ред, престъпления, свързани с наркотици и употребата на райски газ, посещение на непълнолетни в нощните заведения и консумация на алкохол са проверени 4 обекта. В дискотеката в Кюстендил са установени в 8 непълнолетни посетители, които са предадени с разписки на родителите. Образувани са преписки, работата по документиране на нарушенията на Закона за закрила на детето продължава.

На 29 юни  - в Деня на безопасност на движението,  по пътищата на  Кюстендилска област не е допуснато  нито едно пътно произшествие, установени са двама водачи на леки автомобили да управляват след употреба на алкохол. Единият от тях е 30-годишен дупничанин, другият – 44-годишен софиянец. Взета им е кръв за анализ, по случаите са образувани бързи полицейски производства в РУ Дупница. Уведомен е дежурен прокурор.

3 пожара са гасили екипи на районните служби ПБЗН в областта в края на миналата седмица, единият е нанесъл щети – унищожено е домакинско имущество в къща в с. Яхиново, пожарът е причинен поради неправилно ползване на отоплителни уреди. Няма пострадали хора.