Вчера дупнишки полицаи са задържали 42-годишен местен жител за притежание на наркотично вещество и изградена оранжерия за отглеждане на канабис. Служителите осъществили процесуалните действия в жилището му в Дупница и в негова къща в с. Новоселяне, общ. Бобов дол. От жилището в Дупница е иззета опаковка канабис, а в имота в с. Новоселяне полицаи от Дупница и Бобов дол са открили  2.400 кг суха листна маса/канабис/, електронна инсталация с овлажняваща и поливна системи в помещение, където са отглеждани в саксии растения коноп. Растенията са с височина 100 – 150 см. Растенията и оборудването са иззети, бързо полицейско производство е образувано по случая в РУ Дупница, уведомена е прокуратурата.

57-годишен мъж от Бобошево е задържан вчера от дупнишки полицаи за упражнен тормоз над родителите си и нарушаване на съдебно решение за незабавна защита от РС – Дупница. Бързо полицейско производство е образувано по случая,    уведомена е прокуратурата.

Бързо полицейско производство е образувано вчера в РУ Бобов дол за управление на МПС след употреба на алкохол. 47-годишен водач на л.а. „Ауди“ е проверен в града, тестът е отчел резултат 1.23 промила, на водача е взета кръв за анализ, автомобилът е предаден с протокол в местното полицейско управление. Уведомена е прокуратурата.

Непълнолетно момиче е установено от полицаи в Рила. Било е обявено за издирване. В добро състояние  е съпроводено и предадено на социален център в Дупница.

87-годишна жена се е разхождала по жп линията в района на ЖП гарата в Кочериново, машинистът на влака, пътуващ по редовна линия в посока Благоевград, подал звуков сигнал, задействал спирачка. Възрастната жена при напускането на междурелсието е паднала встрани до насип.Пристигналият на място медицински екип я е транспортирал до здравно заведение, настанена е за лечение с фрактура на дясна бедрена кост. Досъдебно производство е образувано по случая в РУ Рила, уведомена е прокуратурата.