35-годишен мъж е задържан вчера от кюстендилски полицаи за притежание на наркотично вещество. Служителите го установили на Гаровия площад в Кюстендил, при личния обиск от него са иззели плик със суха листна маса /канабис/. Видът на наркотика е установен с полеви наркотест. По случая е образувано бързо полицейско производство, уведомена е прокуратурата.

Двама души са задържани вчера в кюстендилския квартал „Изток“ за притежание на хероин. Единият е 47-годишен, другият е непълнолетен. От по-възрастния криминалистите иззели 2 алуминиеви сгъвки с кафявото прахообразно вещество, а от непълнолетния – 1. Видът на наркотика е установен с полеви наркотест. По случаите са образувани бързи полицейски производства, уведомена е прокуратурата.

47-годишен мъж от с. Ваксево е задържан с полицейска заповед в ареста на РУ Кюстендил за извършена кражба – отнел е от къща в селото консерви и инструменти. Криминалистите открили в дома му откраднатите вещи. Иззели са ги и са ги предали на собственичката. Досъдебно производство е образувано по случая, уведомена е прокуратурата.

Един пожар е гасен от екип на РСПБЗН – Бобов дол, вчера в землището на с. Големо село. Горели са сухи треви, пожарът е причинен поради небрежност. Щети не са допуснати.