Две непълнолетни момичета, обявени за издирване от родителите им, са установени от издирвачи на РУ Кюстендил през последните 2 дена. Момичетата са открити на адреси в Кюстендил. Момичетата са в добро състояние и са предадени на родител.

Криминалисти от Кюстендил са задържали във вторник 58-годишен мъж за притежание на наркотично вещество. При извършена проверка у него е открити хапчета диазепам, последвали са процесуални действия в жилището му, откъдето са иззети 9 блистера с надписи ксанакс и диазепам. По случая е образувано досъдебно производство в РУ Кюстендил, уведомен е дежурен прокурор.

31-годишен мъж от Бобов дол е задържан от дупнишки полицаи във вторник за притежание на наркотични вещества. Служителите извършили претърсване по неотложност в жилище, обитавано от него в Дупница, открили и иззели найлонов плик с „топчета“ канабис, теглото е почти 10 грама, видът на наркотика е установен с полеви наркотест. По случая е образувано бързо полицейско производство в РУ Дупница, уведомен е дежурен прокурор.

5 пожара са възникнали в областта през последните 2 дена.

Загинала е 81-годишна жена от с. Стоб. Сигналът за горящ човек е постъпил в 16.06  ч. нчрез тел. 112. Жител на селото, минавайки покрай стадиона, е видял горящо човешко тяло, отишъл до дома си, взел пожарогасител и угасил горящата жена. Пристигналият на място спешен екип е констатирал смъртта. Дежурна полицейска група от РУ Рила е извършила оглед на място, установена е самоличността на жената, открит е и синът й. В дома им е открито саморъчно написано предсмъртно писмо, което е предадено на разследващия екип. Трупът е закаран за аутопсия в кюстендилската болница, досъдебно производство е образувано по случая.

Тази сутрин, малко преди 4.00 ч е постъпил сигнал за пожар в кюстендилския квартал „Изток“. Изгорели са бали – груб фураж и сено /100 бр./. Пожарът е угасен от 2 екипа на РСПБЗН Кюстендил, спасени са 4 сгради. Причина за пожара е късо съединение.