71-годишна жена е установена в добро здравословно състояние и предадена от полицаите на близките й. Неотложните издирвателни действи служителите предприели след постъпила молба от семейството в РУ Кюстендил, че възрастната жена е в неизвестност.

28-годишен водач на л.а. „Санг Йонг Муссо“ е задържан вчера с полицейска заповед от служители на РУ Дупница за управление на МПС след употреба на наркотично вещество. Проверката е извършена на ул. „Саморанска“ в града. Тестът е направен с техническо средство. Водачът е дал кръв за изследване. Бързо полицейско производство е образувано по случая в РУ Дупница, уведомен е дежурен прокурор.

Снощи,  малко след 21.30 ч,  е възникнало ПТП  на пътя с. Коняво – Кюстендил/при влизане в града/. 24-годишен водач на л.а. „Лексос“ е загубил контрол над автомобила, напуснал е пътното платно и се е спрял в полето край пътя. Пострадал е  пътникът/48 г./  в автомобила, закаран е от екип на ЦСМП в кюстендилската болница, където е починал. Досъдебно производство е образувано по случая в РУ Кюстендил, уведомен е дежурен прокурор.

Вчера на пътя Бобов дол в посока ГП Е 79, при разклона за с. Дяково, 68-годишен водач на л.а. „Пежо“, движейки се с несъобразена скорост, губи контрол над автомобила и се удря в насрещно движещия се товарен автомобил. Водачът на лекия автомобил е настанен в здравно заведение с комоцио и счупен таз. Досъдебно производство е образувано по случая в РУ Дупница, уведомен е дежурен прокурор.

Досъдебно производство е образувано вчера в РУ Рила за повреждане на чужда собственост – срязани са 2 гуми на л.а. „Рено“, който е бил паркиран пред дома на собственика в Рила; досъдебно производство е образувано в РУ Дупница за повреждане на чужда собственост – счупено е ел. устройство за плащане при  зареждане с гориво на бензиностанция.  За случаите е уведомена прокуратурата.

Кражба на пари от къща в Кочериново е заявена вчера. Проникването в имота е осъществено чрез взломяване на прозорец. По случая е образувано досъдебно производство в РУ Рила, уведомена е прокуратурата.